Kumaha carana ngawangun awan cirrus sareng naon anu aranjeunna prediksi?

cirrus fibratus

Aya rupa-rupa jinis awan di langit, tapi dinten ieu urang badé nyarioskeun perkawis awan anu biasa di langit urang: méga cirrus.

Naha anjeun hoyong terang kunaon aranjeunna némbongan sareng sinyal waktos naon anu dituduhkeun?

Penampilan méga cirrus

cirrus vertebratus

Cirrus atanapi cirrus mangrupikeun jinis awan anu diwangun tina kristal és, kumargi aranjeunna kabentuk dina jangkungna sakitar 8.000 méter. Éta dicirikeun ku gaduh ipis, pita ipis sareng bentukna sapertos buntut kuda dina tungtungna. Kadang-kadang hiji awan cirrus ditambihan ka anu sanésna sareng sigana panjang teuing yén teu mungkin ngabédakeun mana anu hiji sareng mana anu séjén. Nalika ieu kajantenan, aranjeunna disebat cirrostratus.

Ngaran cirrus asalna tina basa Latin cirus y hartosna ngagulung. Maka, éta ngarujuk kana bentuk méga.

Awan Cirrus nunjukkeun bédana gerak hawa antara luhur sareng handapeun méga. Kusabab arah angin tiasa robih, wates cirrus tiasa gerak gancang di luhur lapisan hawa sareng pecah kana lapisan hawa anu langkung handap, gancang.

Aranjeunna biasana muncul dina jangkungna antara 8 sareng 12 km. Kristal és anu murag nalika awan leyur ngejat sateuacan murag kana taneuh.

Yén aya cirrus di langit tiasa nunjukkeun yén aya sistem frontal atanapi gangguan lapisan luhur. Éta ogé tiasa nunjukkeun yén badai bakal datang. Biasana, lapisan ageung awan cirrus mangrupikeun anu ngiringan aliran hawa luhur-luhur.

Cirrus sareng perubahan iklim

Cirrus damel ku néwak panas anu dipancarkeun ku Bumi deui kana angkasa salami pangaruh rumah kaca, tapi éta ogé ngabantuan sinar panonpoé tina ngahontal permukaan. Henteu dipikaterang kumaha jelas pangaruhna kana kasaimbangan énergi Bumi, tapi aranjeunna dipikaterang nyumbang kana albedo terestrial.

Aspék ieu penting diperhatoskeun nalika ngaramal parobihan iklim.

Anjeun parantos terang anu langkung seueur ngeunaan awan di langit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.