Bendungan Aswan

bendungan luhur

Dinten ieu kami badé ngadugikeun salah sahiji konstruksi rékayasa pangpentingna anu parantos dilaksanakeun dina abad ka-XNUMX. Éta perkawis aswan embung. Pangwangunanana dimimitian dina taun 1960 sareng réngsé dina 1970. Butuh 10 taun pangwangunan anu diperyogikeun pikeun meringankeun banjir taunan sareng kadang-kadang usum garing anu dialaman ku Mesir. Kiwari, Bendungan Aswan parantos janten sumber pasokan listrik ku Mesir pikeun tiasa ngembangkeun.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sagala ciri sareng asal Bendungan Aswan.

Ciri utama

Nalika urang nyarioskeun Bendungan Tinggi Aswan kami ngarujuk kana Bendungan Tinggi Aswan. Nyaéta, aya dua bendungan anu disebat tinggi sareng handap. Downside ukuranana langkung alit sareng sateuacanna gaduh waktos. Ningali ragragna henteu cekap ukuran pikeun tiasa meringankeun masalah banjir sareng usum halodo musiman, bendungan Aswan anu hébat didamel. Sareng éta bendungan Aswan ukuranna 3.600 méter panjangna sareng dugi ka 111 méter jangkungna. Mangrupikeun salah sahiji konstruksi anu paling berkesan anu dilakukeun ku manusa. Dasar na lébar 980 méter sareng laun turun janten 40 méter di luhur.

Pangwangunanna nyandak 43 juta méter kubik batu sareng 10 taun kanggo ngabéréskeunana. Pangwangun panjara ieu nyababkeun dimimiti Danau Nasser. Danau ieu panjangna sakitar 500 kilométer sareng dugi ka 16 kilométer lega. Éta nyicingan sajumlah 6.000 kilométer pasagi cai, anu ngajantenkeun éta danau buatan manusa pangageungna di dunya. Konstruksi ieu diperyogikeun kumargi anjeunna nyebatkeun yén anjeunna ngalaman sababaraha masalah usum garing sareng banjir. Caah teu tiasa dieureunkeun sabab teu aya infrastruktur anu tiasa nyimpen cai. Hal anu sami kajadian sareng pangaruh négatip tina usum halodo. Kusabab hujan langkung handap dina sababaraha musim sataun, cai teu tiasa disimpen pikeun dibekelan sareng irigasi.

Diménsi sareng bendungan handap

Daérah banjir anu ngabentuk Danau Nasser ngajantenkeun perlu ngalih langkung ti 90.000 jalma sareng dugi ka 24 monumen. Tugu pangpentingna anu digusur ku kabentukna Bendungan Aswan nyaéta candi-candi Abu Simbel sareng Philae. Bendungan ngagaduhan 12 pembangkit listrik 175 megawatt tanaga masing-masing ngagaduhan produksi hidroelektrik 10.000 GWh / taun. Asalna, kusabab paménta listrik henteu seueur teuing, éta sanggup nyayogikeun sapalih sadayana paménta di Mesir.

Di sisi anu sanésna, sapertos anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, aya sababaraha Bendungan Aswan. Bendungan Aswan anu lemah diwangun ku Inggris dina akhir abad ka-54 sareng jangkungna XNUMX méter. Sanaos digedekeun dua kali salami abad ka-XNUMX, éta badé kabanjiran dina 1946. Ieu disababkeun ku seueur hujan ageung ngabalukarkeun banjir anu ngabendung ieu teu tiasa diungkulan. Éta dina waktos éta nalika ideu ngawangun bendungan anyar kalayan volume anu langkung ageung pikeun tiasa ngatasi masalah banjir ieu mimiti dianggap.

Seueur turis anu hoyong nganjang ka Bendungan Aswan sareng kunjunganana diwangun ku jalan-jalan di luhur. Sakali bagian luhurna parantos ditutupan, kendaraan kedah dieureunkeun di tempat parkir di tengah satengah konstruksi. Ti dinya anjeun tiasa ningali dina dua sisi henteu rata cai sareng ageung bendunganana. Teu aya jinis kamungkinan tiasa nganjang ka pedalaman atanapi ruang turbin dimana énergi hidroelektrik dihasilkeun. Dugi ka ayeuna bendungan ieu teu janten bagian wisata.

Sanaos kunjungan ieu henteu tiasa diklasifikasikeun salaku penting, sabab éta ngan ukur lirén sababaraha menit biasana pikaresepeun pikeun seueur wisata. Upami ieu kasus anu anjeun angkat di Bait Philae sareng Obelisk Anu Henteu Tamat, pikaresepeun nyandak bendungan ieu ningali éta.

Asalna Bendungan Aswan

aswan embung

Henteu aya jinis pers anu ngagaduhan sajarah sapertos kieu. Nalika réngsé ngawangun taun 1970 éta asup kana sapuluh bagian luhur tina pirang-pirang rangking bendungan sareng kontainer di dunya. Aranjeunna ayeuna aya di puncak 8 dina hal luas permukaan sareng di luhur 4 ku kapasitas waduk. Anu paling mangaruhan dunya saatos didamelna nyaéta padamelan anu dilaksanakeun kalayan bantosan seueur nagara supados tiasa nyalametkeun candi-candi Mesir anu endah anu aya di sisi walungan Nil. Sareng seueur candi ieu sareng anu bade dianggo beuleum handapeun cai tina waduk kahareup. Pikeun ieu, 52 nagara kolaborasi dina ngerjakeun mindahkeun candi henteu merhatoskeun seueur artos.

Carita ieu kajantenan di tengah perang tiis dimana aya perebutan kakuatan sareng perang pikeun daérah. Pangwangunan Bendungan Aswan éta janten pembuangan paksa pikeun rébuan jalma anu kedah ngalih. Éta ogé janten perang ngalawan waktos pikeun ngahémat monumén unik anu umurna langkung ti 4.000 taun.

Émut yén Mesir mangrupikeun gurun 98% sareng ngan ukur sisi Walungan Nil anu dicicingan sareng lahanna subur. Ieu ngandung harti yén bendungan tiasa mastikeun pasokan cai sapanjang taun sareng nyegah bencana ku banjir walungan anu teu disangka-sangka. Mangrupikeun padamelan anu ngarobih kahirupan Mesir. Di sagigireun cai, éta bakal ngamungkinkeun listrik ngahontal langkung ti 20.000 lokalitas anu teu acan gaduh éta. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, parantos aya bendungan Inggris di Aswan tapi éta ngan ukur 30 méter sareng henteu tiasa nyimpen cai anu cekap. Éta rutin kabanjiran ku naékna Walungan Nil sareng ngan ukur tiasa nyimpen cai salami sataun.

Kalayan mahluk di sirah pamaréntahan énggal, proyék bintang dimimitian sareng usaha pikeun ngamimitian waragad sareng pitulung. Saatos kéngingkeun pembiayaan pikeun pangwangunan pharaonic, padamelan na dimimitian. Bendungan ieu ngagaduhan seueur fungsi: nyiar ngajaga penduduk tina banjir bersejarah Walungan Nil, éta tiasa nyimpen cai pikeun irigasi sareng dikonsumsi sareng ngahasilkeun énergi hidroelektrik.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Bendungan Aswan sareng asal usulna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.