Asal pemanasan global

 

Ngalenyepan

Pamanasan global sareng akibatna perubahan iklim mangrupikeun masalah total aktualitas sareng yén aranjeunna langkung hariwang Pendapat umum. Parobihan iklim nyaéta kanyataan a sareng unggal taun anu kalangkung aya seueur buktina yén planét sangsara akibatna.

tapi ngartos naon planét anu sangsara dinten saatos dinten anjeun kedah angkat ka asal tina pemanasan global.

Kaseueuran ahli dina subjek nunjukkeun yén asal tina pemanasan global anjeun kedah milarian dina parobihan anu ngadadak dina suhu yén planét parantos ngalaman. Pikeun ieu anjeun kudu balik deui taun 40an sareng 60an. Data nunjukkeun kumaha dina waktos éta, suhuna aranjeunna tumuh dina cara anu kaleuleuwihi di daérah tropis, daérah planét anu boro ngalaman variasi termal. Ti dieu, cenah nambahan éta parantos sumebar pikeun sesa dunya.

Bareng sareng pemanasan global ieu, sering aya periode hujan ageung pisan sareng hujan ageung. Hal anu seueur nagara-nagara di sakumna planét anu parantos kaserang tina éta sangsara tina pemanasan global. Upami aranjeunna henteu nyandak tindakan gancang, langkung ti sababaraha taun, pola éta aranjeunna bakal ngulang deui pikeun daérah sanés dunya.

bumi

Tapi patarosan na leres yén parobihan iklim janten akibatna tina leungeun manusa? Komo deui, kumaha pikahareupeun anu ngantosan planét? Numutkeun paling élmuwan konsékuansi sapertos anu sesah pikeun tipayun sanaos aranjeunna bakal serius pisan pikeun lingkungan. Caah, musnah pepelakan, bumi runtuh, atanapi cilaka pribadi nyaéta urutan poé sareng dina taun-taun payun topikna bakal ningkat.

Kaseueuran ahli nunjukkeun éta Angeun-angeun sadunya yén planét ayeuna ngalaman asal na di lalaki. Kanaékan gas rumah kaca mangrupikeun salah sahiji alesan ieu sareng aranjeunna nguatkeun pangaruh dahsyat tina perubahan iklim. Masih aya waktos pikeun mitigasi épék sapertos na ngajaga saloba mungkin planét urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.