Naon tempat paling pikaresepeun di dunya?

Angin

Angin mangrupikeun hiji fenomena anu sanggup ngawangun bentang sakahayangna. Nalika anjeun niup pisan, bahkan batuan tiasa robih ukuranana dumasar waktos. Éta ogé hal anu diperyogikeun, kumargi tanpa éta, seueur pepelakan bakal sesah milarian tempat anu paling cocog pikeun tumuh, tanpa diandelkeun kanyataan yén moal aya anu luar biasa sareng luar biasa tornados anu murag asih sareng langkung ti hiji.

tapi, Naon tempat paling pikaresepeun di dunya? Dinten ieu kami bakal terang.

Gumantung kana ukuran sareng skala angin dimana éta dievaluasi, aya sababaraha tempat di planét dimana angin ngahiliwir kalayan kuat pisan. Salaku conto:

Gunung Washington

Di New Hampshire (Amérika Serikat), nyaéta Gunung Washington. Tempat anu saé, tapi dimana angin tiasa kuat bahaya: di 1934 éta ngahontal laju 372km / h.

Oklahoma

Amérika mangrupikeun nagara dimana badai gedé. Puting beliung mangrupikeun kolom hawa anu muterkeun dina kecepatan anu tiasa luar biasa (langkung ti 200km / jam). Tapi di Oklahoma, dina 3 Méi 1999, Organisasi Météorologi Dunya (WMO) ngadaptarkeun anu badé didaptarkeun 486km / h. Henteu aya nanaon!

Antartika

Antartika mangrupikeun tempat, sanaos sigana henteu, angin ngagelebug ku kakuatan anu hébat. Angin di Teluk Commonweath rutin ngaleuwihan kagancangan anu luar biasa di 240km / h.

Pulo Barrow

Di basisir barat laut Australia urang mendakan Pulau Barrow. Sanaos henteu dianggap mangrupikeun daérah anu bayuhyuh, éta mangrupikeun salah sahiji tempat dimana aya angin ngahiliwir anu kuat, sapertos tanggal 10 April 1966. Poé éta WMO ngadaptarkeun hiliwir angin anu dugi ka 408km / h, disababkeun ku siklon tropis anu dingaranan Olivia.

Puting beliung F5

Puting beliung F5 di Manitoba (Kanada), taun 2007

Naon anu anjeun pikirkeun? Héran, leres?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.