Naon tempat anu paling garing di dunya

Gambar - SETI 

Urang hirup di planét dimana aya sagala rupa: daérah anu hujan pisan dugi ka banjir mangrupikeun masalah anu utami, anu sanésna hujan sedeng, sareng anu sanésna henteu ragrag langkung ti sababaraha séntiméter ... sareng henteu mangtaun-taun. Rupa-rupa tempat sareng iklim ieu ngajantenkeun Bumi janten bumi anu luar biasa.

tapi, Naha anjeun kantos heran dimana hujanna kirang? Upami kitu, tong sono tulisan ieu. Hayu urang terang dimana tempat anu paling garing di dunya.

Tempat anu pang garingna nyaéta María Elena Sur (SASIH). Lokasina di daérah Yungay, di gurun Atacama (di Chili), MES mangrupikeun titik anu paling garing di planet Bumi. Kalayan kelembaban relatif atmosfir (RH) 17,3% sareng RH dina taneuh kalayan konstan 14% dina jero hiji méter, urang panginten panginten hirup moal tiasa hirup didieu ... tapi urang bakal lepat.

Karakteristik enclave ieu mirip sareng planét tatangga urang, Mars, tapi para ilmuwan mendakan baktéri anu hirup dina kaayaan anu ekstrim ieu, numutkeun data anu dimuat dina jurnal Laporan Mikrobiologi Lingkungan.

Gambar - Armado Azúa-Bustos

Mikroorganisme ieu dipendakan ngalangkungan téhnik biologi molekular tiasa ngabantosan urang ngartos hubungan antara kahirupan sareng cai. Henteu ngan aranjeunna salamet di daérah anu paling garing di dunya, tapi aranjeunna ogé ngagaduhan kasabaran anu luhur kana radiasi ultraviolét.

Upami aya kahirupan di BULAN, naha aya kahirupan di Mars? Nya, éta kamungkinan. Élmuwan Chili Armado Azúa-Bustos nyarios yén "upami aya lingkungan anu analog di Bumi di mana kami mendakan mikroorganisme anu hirup, kaayaan kasadiaan cai siga henteu ngirangan kahirupan di Mars", anu luar biasa, henteu émangna?

Ngartos dasar molekul kasabaran anu tinggi kana halodo tiasa ngabantosan urang mekarkeun pepelakan langkung tahan, janten saha anu terang, panginten urang tiasa ngagaduhan tangkal buah atanapi pepelakan kebon anu henteu peryogi seueur cai.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.