Naon kota anu paling haneut di Spanyol

Alcazar, Cordoba

Alcazar, Cordoba

Wilujeng énjing sareng panas! Kumaha anjeun nanganan gelombang panas anu teu aya tungtungna ieu? Sareng nyarioskeun suhu anu luhur, dinten ayeuna urang bakal terang anu mangrupakeun kota terpanas di Spanyol, nagara anu parantos lebur sabulan.

Naha leres Andalusia mangrupikeun komunitas otonom dimana merkuri naék paling luhur? Pendakan.

Kanggo milarian terang kota mana anu paling haneuteun, anjeun kedah ngabandingkeun rékaman ti taun-taun anu parantos aya sareng anu ayeuna. Salaku tambahan, faktor sanés anu kedah diperhatoskeun, sapertos kalembaban relatif atanapi arah sareng laju angin. Janten, upami urang hoyong terang mana anu pan di Spanyol, ngan ukur ningali suhu luhur taunan anu paling ekstrem, urang tiasa nyarios tanpa salah yén éta Ecija (tempatna di Andalusia) anu paling panas. Sareng éta unggal taun aranjeunna ngaleuwihan 37º, komo 40º…, 42º atanapi 45º taun anu sami ieu sering. Nanging, catetan resmi numutkeun ka AEMET Murcia ngadaptarana dina 4 Juli 1994 nalika aranjeunna ngahontal 47'2º.

Upami urang nyarioskeun perkawis suhu rata-rata maksimum, rékaman dicekel ku Córdoba kalayan 36'7º, dituturkeun raket ku Seville (35 º), Granada (8 º) atanapi Toledo (34 º).

Pantai Es Trenc, Mallorca

Pantai Es Trenc, Mallorca

Nalika anjeun damel sadidinten, wengi sumping sareng… naha anjeun tiasa bobo? Dina gelombang panas tiasa hésé pikeun anjeun bobo, utamina upami anjeun di Almería atanapi Palma (Mallorca). Suhu minimum pangluhurna parantos kacatet dina dua kota ieu: 22'1º, dituturkeun ku Ibiza (21'8º) sareng Valencia (21'7º).

Jadina, Naon cara anu langkung saé tibatan ngojay di kolam renang atanapi di pantai nganggo cai tiis sateuacan istirahat? Émut yén unggal dinten anu kalangkung sadinten kirang dugi ka usum gugur. Tong sedih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.