The Cumulonimbus

 

Cumulonimbus

Pikeun ngeureunkeun tinjauan kami tina rupa-rupa jinis awan Kami alamat naon anu mungkin awan anu paling narik sareng narik ati, urang tingali kana Cumulonimbus, jinis kadua awan anu maju sacara vertikal, sanaos dina kanyataanana éta mangrupikeun hasil tina gugus anu ngagaduhan kamekaran anu langkung ageung.

 

Numutkeun ka WMO digambarkan salaku awan kandel sareng padet, kalayan a pangembangan nangtung anu lumayan, dina bentuk gunung atanapi menara ageung. Bagéan, sahenteuna tina luhur na, biasana lemes, serat atanapi striated, sareng ampir sok rata; bagian ieu sering dipanjangan dina bentuk hiji landasan atanapi gumpalan anu lega. Handapeun dasar anu poék pisan, aya awan anu ragé lemah sareng présipitasi atanapi pancuran.

 

Salaku urang nyarios, Cumulonimbus mangrupikeun léngkah pangwangunan salajengna, dina skala konveksi naék, ka Cumulus Congestus, janten, aranjeunna méga pangembangan nangtung anu luhur (puncak biasana antara 8 sareng 14 km jangkung). Dina lintang urang asalna utamina di cinyusu sareng usum panas di kaayaan henteu stabil.

 

Éta diwangun ku titisan cai sareng kristal és dina luhur atanapi landasan. Di jero éta ogé ngandung cai hujan ageung, kepingan salju, és pasir, hujan es sareng dina kasus henteu stabilitas anu ekstrim hujan es ukuranana ageung.

 

Aranjeunna ampir sok ngahasilkeun tormenta, nyaéta curah hujan dina bentuk hujan, hujan atanapi hujan es, umumna, sanaos ogé salju dina usum salju, dibarengan ku angin ngahiliwir sareng pembuangan listrik anu lumangsung antara awan atanapi antara awan sareng taneuh (kilat).

 

Cumulonimbus mangrupikeun raja awan, anu paling poto sareng paling spektakuler. Aranjeunna masihan dirina dina diri digambar dina kaayaan naon waé sareng pikaresepeun pikeun tiasa motret aranjeunna dina sekuen badai lengkep. Moal lieur sareng Cumulus congestus kumargi Cumulonimbus langkung jangkung, aranjeunna nampilkeun struktur serat dina gasing.

 

Aranjeunna gaduh dua spésiés (Calvus sareng Capillatus) sareng teu aya ragam.

 

Sumber - AEMET

Inpormasi lengkep - Si Cumulus


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.