Saha anu bakal ngalaman akibat parah tina perubahan iklim?

halodo di india

Parobihan iklim henteu mangaruhan sadaya penjuru dunya dina cara anu sami. Masing-masing ékosistem sareng masing-masing daérah planétna gaduh nyalira ciri, iklimna sareng kasaimbangan pendudukna. Kusabab kitu, patarosan sateuacan urang nyaéta: saha anu bakal ngalaman panyabab parah perubahan iklim?

Upami anjeun hoyong terang saha anu bakal sangsara akibat parah, baca deui.

Akibat tina perubahan iklim

jalma anu sangsara paling kusabab perubahan iklim

Di Bihar (India), kamungkinan kasangsaraan ngabahekeun tinggi, dipasihan morfologi daérah sareng curah hujan anu réa sareng gedé pisan. Ékonomina dumasar kana budidaya sareng ti ieu aranjeunna ngatur pikeun tuang kulawargana. Unggal taun, hujan muson datang dimana walungan naék sareng ngancam ku karuksakan pepelakan, sanaos kitu, aranjeunna rela résiko salamet kulawarga.

Hujan akhirna ngancurkeunpepelakan sareng bumi rusak. Kusabab kaayaan ieu, aranjeunna ngungsi ka kota-kota pikeun milarian padamelan anu kirang kualitas. Nalika taun payun sumping, aranjeunna wangsul langkung miskin tibatan anu parantos aya, tapi siap nyéép deui.

Sareng éta patani ieu henteu siap pikeun kajadian alam, panginten akibat perubahan iklim, sapertos usum garing, banjir atanapi panyebaran panyakit anu langkung ageung. Patani ieu henteu tahan tahan fénoména sapertos kieu, sabab henteu nganggo henteu bibit tahan, teu aya pupuk atanapi hérbisida anu ngajagaan aranjeunna tina kaayaan anu paling parah.

Kanaékan suhu anu disababkeun ku perubahan iklim bakal ngajantenkeun jalan hirupna langkung sesah. Parobihan iklim sacara drastis bakal ningkatkeun usum garing atanapi banjir, nyegah pepelakan tumuh, khususna di daérah tropis. Ogé, kalayan suhu anu langkung luhur, hama tiasa nyebar langkung saé dina iklim anu langkung haneut sareng maéhan pepelakan.

Tapak anu sami?

patani india

Éta henteu tiasa ditolak yén nagara-nagara beunghar ogé bakal ngalaman akibat tina perubahan iklim, kumargi éta bakal mangaruhan sadayana. Nanging, nagara-nagara anu langkung maju ngagaduhan sumber daya anu diperyogikeun pikeun tiasa nyingkahan karep anu sami sareng tiasa adaptasi sareng aranjeunna. Beda sareng aranjeunna, patani anu paling miskin henteu ngagaduhan alat ieu anu tiasa ngabantosan adaptasi ngalawan perubahan iklim. Kituna, aranjeunna jalma anu bakal sangsara paling tina épék ieu.

Daérah-daérah ieu bakal sangsara épék parobihan iklim anu paling sengit, tepatna nalika dunya peryogi bantosan anjeun langkung ti kantos pikeun tuang padumukan anu terus tumuh. Permintaan pikeun katuangan teras-teras ningkat sapertos penduduk dunya. Diperkirakeun yén paménta bakal tumuh 60% ku 2050.

Dahareun di dunya mangrupikeun hal anu penting pikeun diperhatoskeun sareng panurunanna tiasa nempatkeun sadaya penduduk di cek. Lapar tiasa ningkat sareng kamajuan anu dilakukeun dunya dina sababaraha dasawarsa terakhir ngalawan kamiskinan tiasa didegradasi.

Solusi pikeun masalah

Sanaos sadayana katingali hideung, aya solusi anu gumantung kana kaputusan pamaréntah. Aranjeunna kedah nanem modal dina énergi bersih, dina épisiénsi énergi pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca sareng ngalambatkeun naékna paningkatan suhu ieu.

Mustahil pikeun nyingkahan konsékuansi tina pemanasan global ayeuna, sanaos urang mimiti ngan ukur nganggo énergi bersih ti ayeuna. Éta mangrupikeun hal anu cukup rumit pikeun ninggali kabiasaan ngagunakeun bahan bakar fosil.

Tapi henteu sadaya berita goréng. Aya alat anu diperyogikeun sareng gampang adaptasi. Aranjeunna tiasa ngabantosan produksi pangan, kanggo langkung seueur penghasilan, jsb. Ieu ngeunaan gaduh paningkatan dina aksés kauangan, kéngingkeun bibit anu ningkat dina kaayaan anu parah, pupuk anu henteu ngotor teuing sareng pasar dimana aranjeunna tiasa ngical sadayana anu dipelak.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.