Krill Antartika, sekutu leutik ngalawan perubahan iklim

Euphausia superba, krill Antartika

Panaliti sareng pamekar nyéépkeun seueur waktos dina sababaraha taun terakhir milari cara néwak karbon dioksida tina atmosfir sareng nyobian ngurung éta kana taneuh. Tapi kami parantos hilap anu paling dasar, nyaéta titenan sipat anjeun nyalira.

Sareng éta, sigana henteu, tapi anjeunna ngagaduhan mékanisme nyalira pikeun meresihan planét. Salah sahiji 'padamel' na anu teu kenal-usul nyaéta krill antarctic. Krustasea anu henteu ngukur langkung ti 3-4 séntiméter.

Krill Antartika, anu namina ilmiah nyaéta Eupausia superba, mangrupikeun sekutu manusa anu henteu kaduga dina ngalawan aranjeunna ngalawan pangaruh anu parah tina perubahan iklim, numutkeun a diajar diterbitkeun dina jurnal ilmiah 'Cara ngagawe Royal Society B'. Éta katingalina pikeun ngagancangkeun ngangkut karbon dioksida ka sagara jero.

Dahar kana fitoplankton, nyaéta dina organisme plankton anu ngalaksanakeun fotosintésis, naon anu aranjeunna lakukeun nyaéta tetep caket kana permukaan pikeun néwak ganggang mikroskopis, sareng nalika réngsé aranjeunna turun ka jero sababaraha kali nalika wengi, neundeun najis di dinya . Migrasi ieu sareng déposisi sampah salajengna ngaluarkeun sajumlah karbon sami sareng emisi gas rumah kaca taunan Inggris. (Dina 2015, aranjeunna ngaluarkeun 495,7 juta ton CO2 kana atmosfir).

Ilustrasi anu nunjukkeun kumaha laut parantos ngandung asam

Gambar - Oceanacidificaction.org.uk

Sanaos sanés mangrupikeun panilitian anu munggaran pikeun ngajelaskeun kalakuan anu luar biasa ieu, éta mangrupikeun waktos munggaran para ilmuwan niténan hasil anu sami di sagara terbuka, sahingga, sakali deui, pentingna sagara pikeun nyimpen karbon dioksida diungkabkeun. karbon. Nanging, ogé urang moal tiasa hilap épék gas ieu dina cai.

Sareng nyaéta pH sagara ragrag, anu pasti mangaruhan sadaya sato sareng cangkang, ogé karang sareng fauna laut. Anjeun gaduh inpormasi lengkep di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.