Kumaha anjeun tiasa nyumbang kana ngabantosan parobihan iklim?

polusi

Saban dinten aya cariosan épék négatip anu dihasilkeun parobihan iklim di panjuru dunya. Aya seueur jalma anu, masing-masing, hoyong ilubiung sareng nyumbangkeun sisikian keusikna pikeun merangan sareng ngirangannana.

Sanaos sadaya épék parobihan iklim, panginten kusabab daérah dimana anjeun cicing, sigana rada jauh ti anjeun, urang sadayana tanggel waler pikeun fenomena ieu. Naha anjeun hoyong terang kumaha nyumbangkeun gandum keusik anjeun pikeun merangan parobihan iklim?

Sadar yén kami bagian tina masalah

Sanaos urang henteu ngaraos protagonis sateuacan mayunan parobihan iklim, nunjukkeun yén pangaruh pribadi urang henteu seueur pangaruhna, urang kedah émut yén urang henteu hirup nyalira di dunya sareng, sapertos urang, aya 7,5 milyar deui.

Dina tingkat individu kami ngaluarkeun CO2 sareng gas rumah kaca sanésna kana atmosfir nalika urang nganggo kendaraan sorangan atanapi angkutan umum. Nalika nganggo listrik di bumi, urang balanja, jsb. Ampir sadaya anu urang konsumsi aya émisi anu aya hubunganana sareng produksi, bungkus, distribusi, sareng sajabana. Kusabab kitu, tindakan urang sapopoé nyumbang kana kanaékan pemanasan global sareng, ku alatan éta, pikeun ngembangkeun épék parobihan iklim.

Kusabab mustahil pikeun merangan parobihan iklim di tingkat individu, urang tiasa ngabantosan ngaleungitkeun kabiasaan anu ngamajukeunana. Aya seueur tindakan anu nguntungkeun pikeun lingkungan sareng anu ngabantosan nyegah kanaékan parobihan iklim.

Lampah pikeun ngeureunkeun parobihan iklim

konsekuensi alarmist tina perubahan iklim

Kalakuan anu urang kedah robih boh anu individual boh sacara koléktif. Partisipasi sosial penting pikeun ngawangun kabijakan publik anu ngabantosan urang pikeun ngirangan pangaruh urang kana lingkungan. Kawijakan kedah ditujukeun pikeun dekarbonisasi sareng transisi énergi utamina, kumargi aranjeunna sumber polusi anu paling nyumbang kana parobihan iklim.

Énergi anu diperpanjang nyaéta masa depan énergi. Kami dipaksa ku hiji cara atanapi cara anu sanés pikeun ngembangkeun sareng ngagunakeun pembaruan salaku sumber énergi utama, gancang atanapi engké. Boh kusabab pangaruh parobihan iklim ngancurkeun atanapi kusabab béakna bahan bakar fosil.

Ngidinan warga pikeun ilubiung dina kabijakan publik bakal ngijinkeun generasi kawijakan anu langkung lengkep, lengkep, langkung ngartos sareng langkung adil pikeun sadayana, ogé ningkatkeun kapercayaan ka lembaga. Éta parantos disebatkeun yén dina tingkat individu henteu seueur anu tiasa dilakukeun, tapi partisipasi sosial ngalawan perubahan iklim penting pisan, kumargi masarakat mangrupikeun panyabab utama parobihan konsumsi, tanaga sareng modél mobilitas anu nyumbang kana paningkatan émisi gas rumah kaca ayeuna. Upami masarakat dugi ka nyuhungkeun parobihan pikeun mobilitas anu langkung sustainable sareng kirang polusi, éta bakal ngirangan émisi anu nyumbang kana parobihan iklim.

Pikeun ieu, parantos aya alat anu dilaksanakeun di kota sapertos anu kawéntar Agénda 21, asalna di KTT Bumi di Rio de Janeiro di 1992, ngagaduhan salaku salah sahiji prinsip dasarna partisipasi warga nagara liwat Forum Warga pikeun ngahartikeun rencana aksi lingkungan kota.

Pikeun suksés ngiringan ngembangkeun kabijakan lingkungan anu langkung lestari, anjeun kedah mikir sacara global sareng polah lokal. Salaku conto, salah sahiji tindakan individu anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun merangan parobihan iklim nyaéta ngadaur ulang limbah anu dihasilkeun di bumi anjeun. Ieu bakal ningkat panggunaan deui bahan sareng pangirangan bahan baku kalayan réduksi akibat tina émisi polusi.

Anggo pesen khusus

Dina waktos nyiarkeun ngeunaan parobihan iklim, éta parantos dikuatkeun ti saprak pesen-pesen alarmis anu nyatakeun akhir dunya aranjeunna henteu épisién dina ningkatkeun partisipasi warga. Kusabab kitu, langkung leres pikeun nekenkeun solusi anu hirup sareng kamungkinan pikeun masalah lingkungan anu tangtu sareng mendakan manpaat anu tiasa didapet ti éta.

Pikeun ngabantosan masarakat ilubiung ngalawan parobihan iklim nyaéta ningkatkeun paguneman dina dinten urang ka dinten anu ngungkulanana. Janten urang tiasa soak sakuriling urang terang ngeunaan aranjeunna sareng ngahudangkeun minat sareng prihatin pikeun hoyong terang langkung seueur sareng polah anu leres.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.