Angin Levante sareng Poniente

angin-up

Angin Levante sareng Poniente mangrupikeun angin klasik nalika usum panas sareng éta gumantung ka aranjeunna yén suhu anu sesek sareng langkung tahan sareng langkung enteng. Tapi naha anjeun terang persis naon ciri utamina sareng di daérah mana Spanyol anu paling diperhatoskeun?

Teras kuring netelakeun keraguan anjeun sareng Kuring bakal nyarios sareng anjeun langkung rinci ngeunaan dua jinis angin ieu.

Angin Levante

Angin jenis ieu asalna ti wétan sareng biasana hampang, sanaos kadang-kadang aranjeunna tiasa ngahontal angin ngahiliwir kuat dugi ka 100 kilométer per jam. Levante biasana lumangsung 4 dugi 7 dinten sareng biasana nyababkeun naékna suhu di beulah kulon samenanjung, nyababkeun éta dina sababaraha kasus sapertos Seville atanapi Córdoba ngahontal 40 derajat. Di daérah basisir, jenis angin ieu biasana rada ngaganggu kumargi éta nyababkeun keusik halus naék sareng ngaganggu panyawat nyalira.

angin kulon

Angin Westeros

Dina kasus angin Poniente, éta asalna ti kulon sareng kidul-kulon sagara. Éta angin ngahiliwir anu biasana henteu ngaleuwihan 50 kilométer per jam. Durasi tina jenis angin ieu biasana variabel sareng ngabantuan nyegerkeun lingkungan sapanjang beulah kulon samenanjung.. Nanging, éta nyababkeun pangaruh sabalikna di sadaya daérah Mediterania kumargi aranjeunna sangsara tina suhu anu saé pisan sareng sesak anu biasana ngahontal 40 derajat. Kulon ogé mantuan cai laut ngeusi yodium loba pisan anu sampurna pikeun ngagancangkeun samak kulit.

Sakumaha anjeun parantos tingali, ieu dua jinis angin anu béda-béda anu ngagaduhan peran khusus salami usum panas sareng éta Aranjeunna bakal ngajantenkeun usum panas di sababaraha daérah di semenanjung kidul langkung seueur ti batan anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.