Anggaran pikeun merangan parobihan iklim turun ku 16%

Kontaminasi

Kamanusaan kudu nyanghareupan sababaraha tantangan penting pikeun hasil. Urang sadayana bakal ngadangu aranjeunna sahenteuna sakali: kamiskinan, migrasi massal, kurangna cai atanapi perubahan iklim. Cara jalanna, pikeun nagara anu makmur pasti gaduh artos; Tanpa éta, anjeun moal tiasa ngajagi basisir anjeun nalika permukaan laut naék, atanapi nyandak léngkah-léngkah anu diperlukeun pikeun nyegah suhu anu luhur sareng kurangna sumberdaya pikeun ngarugikeun anjeun.

Nyanghareupan kaayaan ieu, pamaréntah Spanyol parantos motong anggaran pikeun merangan parobihan iklim ku 16%, angkat ti 62,98 juta di 2016 janten 52,76 juta taun ayeuna 2017, sakumaha dilaporkeun ku Kamenterian Pertanian sareng Perikanan kana koran La Vanguardia.

Bédana 10,22 juta disababkeun ku kanyataan yén perkiraan panghasilan lelang parantos angkat ti 50 juta euro dina 2016 janten 40 juta kumargi turunna harga hak émisi di pasar. Tétéla, Kamentrian dirojong ku bagian tina pendapatan anu didapat tina lelang yén perusahaan ageung anu tunduk kana sistem perdagangan émisi kedah mayar. Aranjeunna kedah mésér hak émisi ieu, anu ngagaduhan harga 5 euro per ton CO2.

Kamana artos éta badé kamana? Rencana Ngamajukeun Lingkungan (PIMA) -Adapta, Badan Taman Nasional bakal nyandak 1,5 juta euro; Direktorat Jenderal Basisir 2,55 juta, sareng Direktorat Jenderal Cai, anu parantos gaduh 18,9 juta, bakal nyandak 4,9 juta deui. Salaku tambahan, 34 juta bakal adaptasi sareng parobihan iklim taun ayeuna, dibandingkeun sareng 32 juta di 2016.

Laut Tengah

Nanging, diarepkeun yén nagara éta tiasa langkung adaptasi sareng perubahan iklim, ngembangkeun rencana strategis dina raraga nyegah kaayaan tina parah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.