Kalayan tiap tingkat pemanasan, ampir 4 juta kilométer pasagi permafrost leungit

permafrost

Ieu dinyatakeun ku hiji tim internasional anu diwangun ku genep panaliti ti Norwégia, Inggris sareng Swédia, anu parantos nerbitkeun panilitian dina jurnal ilmiah 'Perubahan Iklim Alam'. Pikeun kéngingkeun ideu ngeunaan jumlah permafrost anu bakal leungit ku unggal tingkat pemanasan, urang kedah terang yén mangrupikeun daérah anu langkung ageung tibatan India.

Permafrost, lapisan taneuh anu tetep beku sahenteuna dua taun, anu nutupan ampir 15 juta kilométer pasagi permukaan planét, beuki lemah salaku akibat tina pemanasan global.

Jumlah karbon ageung disimpen dina permafrost, anu janten masalah serius ayeuna. Nalika planét haneut, lambar és ieu cair, nyababkeun bahan organik anu kajebak di jerona mimiti terurai. Dina ngalakukeun kitu, gas rumah kaca sapertos karbon dioksida sareng metana dileupaskeun, dua gas utama anu nyababkeun ningkatna suhu.

Pikeun ngahontal kasimpulan éta, panaliti nalungtik kumaha lambar és ieu robih di bentang sareng hubunganana sareng suhu. Aranjeunna teras nalungtik naon anu tiasa kajadian upami suhu ningkat sareng, nganggo data ieu, nyiptakeun peta distribusi permafrost. Aranjeunna sahingga tiasa ngitung jumlah permafrost anu bakal leungit upami suhu global tiasa dicegah tina naék langkung ti 2 derajat.

Ngalenyepan

Hatur nuhun kana ieu diajar Élmuwan tiasa mendakan yén permafrost langkung rentan ka pemanasan global tibatan anu panginten sateuacanna: stabilisasi iklim di 2ºC diluar tingkat pra-industri hartosna aéndaran langkung ti 40% daérah ayeuna anu kalebetna. Upami ieu kajantenan, sakitar 35 juta jalma anu cicing di daérah ieu kedah nyandak tindakan adaptasi salajengna, sabab jalan sareng gedong tiasa roboh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.