Amfibia, éléh ageung tina perubahan iklim

amfibi1

Sanaos parobihan iklim janten ancaman anu nyata pikeun sadaya flora sareng fauna di planet ieu, aya spésiés anu kapangaruhan langkung seueur tibatan anu sanés. Salah sahiji spésiés anu bakal sangsara paling pangaruh dahsyat tina pemanasan global bakal sadayana amfibi di planét.

Karugian pangageungna bakal kajantenan di Spanyol, dimana seueur spésiés tungtungna bakal punah kusabab suhu luhur sareng prosés garing anu rupa-rupa daérah di semenanjung bakal kasiksa. Spésifik, bagian tina Andalusia Wétan Éta bakal janten korban anu hébat kumargi éta daérah khususna peka kana parobihan suhu.

Amfibi anu ayeuna nyicingan Bumi mangrupikeun spésiés anu parantos salamet tina parobihan iklim anu parantos lumangsung ratusan taun. Nanging, severity na akselerasi perubahan iklim ayeuna éta nyababkeun seueur spésiés amfibi gancang ngaleungit. Amfibi mangrupikeun salah sahiji spésiés anu paling kapangaruhan ku perubahan iklim anu ngadadak, tah aranjeunna langkung rentan tibatanue spésiés sato anu sanés.

Rana

Hanjakalna, sababaraha pangaruh tina parobihan iklim populasi amfibi mimiti kaserang ku aranjeunna. Ku cara kieu, suhu luhur anu lumangsung dina sababaraha taun ka pengker nyababkeun larva ka moal tiasa ngalengkepan metamorfosisna nyababkeun turunna lumayan dina populasi amfibia. Salaku tambahan kana masalah anu écés sareng nyata anu ngabahayakeun spésiés ieu, pemanasan global anu ngalaman planét nyababkeun yén habitat dimana amfibi berkembang kacida dirobahna sareng kacemar anu ngagaduhan pangaruh négatip dina kahirupan amfibi nyalira.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, parobihan iklim Mangrupikeun masalah anu nyata yén sadayana Bumi sangsara sareng éta sababna solusi pikeun masalah ieu kedah gancang dilaksanakeun.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.