Squall Amelie

angin ngahiliwir amelie

La amelie ngahuleng, anu munggaran dingaranan pikeun usum 2019-2020, dingaranan ku Météo France dina 16:00 UTC (17 jam) dina 1 Nopémber, nalika Perancis ngaluarkeun peringatan gust tingkat oranyeu ti 03:00 UTC dina dinten 3. Pikeun bagian na , AEMET ngaluarkeun peringatan jeruk kategori 1 dina 22:00 UTC (23:00 p.m.) dina dinten anu sami, sabab gusts di Galicia sumping kana gaya dina 23:00 UTC dina dinten anu sami. dua.

Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan badai Amelie, ciri na konsékuansi.

Squall Amelie

badai hébat

Ti saprak éta, AEMET ngaluarkeun peringatan sanés, boh pikeun fénoména basisir (ngahontal tingkat beureum di Asturias, Cantabria sareng Nagara Basque) sareng dina coretan, sadayana dina oranyeu atanapi konéng. Saatos petikan gancang ngalangkungan Teluk Biscay, Amelie dugi ka Perancis nyababkeun bencana dina dinten ka-3 sareng ka-4.

Badai Amelie kabentuk sapanjang Nopémber 2 ku prosés cyclogenesis ngabeledug dina wewengkon badag tekanan low di Atlantik Kalér, kira-kira dina paralel 50ºN jeung méridian 20ºW, teu jauh ti Éropa Kulon. Didorong ku jet kuat dina jangkungna kira-kira 180 knots, Amelie pindah gancang ka Perancis, ngahontal Perancis kira-kira 00.00 jam dina 3rd, utamana ngaliwatan Brittany ngaliwatan puseur na.

Poé éta, nepi ka subuh tanggal 4, mangaruhan nagara Éropa Kulon, utamana Perancis. Pikeun sésana poé 4, Amelie ieu engulfed dina badai utama anu mangaruhan ampir sakabéh Éropa, dipuseurkeun di Kapuloan Britania.

Sajauh Spanyol prihatin, alatan ombak, angin kuat sarta gusts pisan kuat di Teluk Biscay, sanajan dina 3rd, petikan gancang tina badai Amelie, dipirig ku hareup tiis di sisi kidul na, utamana kapangaruhan satengah. kalér samenanjung jeung hujan badag sarta pancuran ti Galicia ka Pyrenees jeung pagunungan sentral jeung kidul. Pangaruh Amelie ngahontal Kapuloan Balearic engké dina tanggal 4, sedengkeun Kapuloan Canary henteu kapangaruhan ku jalanna.

Badai Amelie Warnings

amelie squall

Dina kaping 3, fenomena basisir Asturias, Cantabria sareng Vizcaya ngaluarkeun waspada tingkat beureum, sanaos sakedap, sabab "angin kuat W 10 sareng gusts diperkirakeun. Permukaan laut gabungan kalér-kuloneun naék pas dugi ka 8 m". A bewara ngeunaan basisir ieu dikaluarkeun pikeun séjén wewengkon basisir Cantabrian, Galicia, Valencia, Alicante jeung Almería, sedengkeun di wewengkon séjén di basisir Tengah, kaasup Kapuloan Balearic, peringatan konéng dikaluarkeun.

Peringatan streak parantos ngahontal tingkat oranyeu pikeun Galicia, Asturias, Cantabria, Nagara Basque, Navarra, Catalonia, Castilla y León, Castilla Ria-La Mancha, Komunitas Valencian, Andalusia, Murcia sareng Kapuloan Balearic, nilaina antara 90 sareng 120 km / h gumantung kana daérah. Henteu aya tingkat waspada anu dikaluarkeun pikeun fenomena sanés.

Pangaruh utama Spanyol

korban tangkal tumbang

Dampak anu paling kasohor tina badai Amelie dikaitkeun sareng gelombang kuat di Teluk Biscay, kalayan gelombang anu ngahontal jangkungna penting 10 méter dina Minggu jeung hujan di Pyrenees. Ieu dipindahkeun ka kalér-kuloneun nagara kalawan gelombang impressive. Dina Castro Urdiales di Cantabria, ombak ngaleuwihan jangkungna sapuluh méter.

Angin, sakapeung badai, mangrupikeun salah sahiji ciri utama badai ieu. Tiupan angin geus ngahontal 156 kilométer per jam, sakumaha kacatet dina Estaca de Bares di A Coruña. Ombak di dinya jangkungna leuwih ti salapan méter sarta laut ombak. Amelie terus ngumbara ka sakumna basisir Cantabria, ogé mangaruhan pisan Euskadi.

Di Bilbao, ombakna ngaleuwihan salapan satengah méter, sareng di Leketio, Teluk Biscay ombak, anginna kuat pisan dugi ka sesah ngalih sareng tenda-tenda dibalikkeun.

Patugas pemadam kebakaran kapaksa campur. Puseur ogé karasa dampakna, sareng angin anu kuat malah nyababkeun gelombang dina waduk penduduk di Navacerrada Madrid. Amelie ogé pencét basisir Perancis. Di Cap Ferret, tiupan angin ngahontal 163 km/jam, sarta wewengkon Biarritz atawa Bordeaux ogé kapangaruhan.

Di Kapuloan Balearic pangaruh Amelie ogé dirasakeun. Angin anu kuat di Menorca sareng Mallorca nyababkeun awéwé maot saatos tangkal korma murag. Angin anu dibawa ku Amelie ogé mangaruhan komunitas Valencia, tapi dina cara anu béda. Hawa naék alatan hawa garing ti kulon.

Dina bulan Nopémber, Torrevieja hirup peuting tropis katilu na kalawan minimum 20 derajat. Di tempat-tempat sapertos Cullera suhuna 25 derajat, sanaos térmométerna rada turun.

Kumaha badai ngabentuk

Biasana dimimitian nalika hawa tiis, massa hawa garing ngalir ka kidul ti hareup polar. Nalika ieu kajantenan, massa hawa tropis, nu biasana haneut tur beueus, ngalir ka kalér. Ieu mangrupikeun fase mimiti dimana badai mimiti lumangsung.

Fase salajengna nyaeta undulasi anu aya nalika duanana massa hawa papanggih. undulasi Ieu greatly intensifies jeung massa hawa polar sirahna kidul. Duanana massa hawa mawa hareup, tapi hiji ka kidul mawa hareup tiis sarta hiji ka kalér mawa hareup haneut.

Dina kaayaan ieu présipitasi lumangsung kalawan inténsitas gede dina hareup tiis. Fase ahir formasi badai nyaéta dimana payuneun tiis lengkep nangkep anu panas, ngajadikeun ukuranana leuwih leutik. Salaku tambahan, éta lengkep ngasingkeun tina hawa tropis sesa sareng ngaleungitkeun sagala Uap anu dibawa. Ku ngaleungitkeun Uap, éta ogé ngaleungitkeun énergi anjeun.

Dina momen ieu kabentuk hareup occluded na dimana badai cyclonic lumangsung. badai ieu bakal maot handap salaku hareup kutub ngadegkeun sorangan. Fase ahir badai ditungtungan ku jinis awan anu sami anu muncul di payuneun anu haneut.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan badai Amelie jeung karuksakan na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.