The Altocumulus

 

altocumulus

 

Urang teraskeun sareng tinjauan sababaraha jinis awan anu katalog ku Organisasi Météorologi Dunya (WMO). Dina kasempetan ieu urang mimitian nganalisis awan tengah sareng urang bakal ngamimitian ku ngajelaskeun ciri, genesis sareng kapanasaranan sanésna altocumulus.

 

Jenis awan ieu didadarkeun salaku bank, lapisan ipis atanapi lapisan awan bodas atanapi kulawu, atanapi duanana bodas sareng kulawu, anu bayangan diwangun ku ubin, massa buleud, rol, sareng sajabana, anu sakapeung sabagian serat atanapi sumebar sareng anu tiasa atanapi henteu tiasa ngahiji; seuseueurna elemen leutik disebarkeun sacara rutin, aranjeunna ngagaduhan lebar anu jelas antara 1º sareng 5º.

 

Éta biasana diwangun ku titisan cai. Nalika suhu na handap pisan, kristal és ngabentuk. Genesisna sapertos kieu, nalika massa hawa ageung, didorong ku sistem frontal, naék kana tingkat tengah (4-6Km.) Sareng teras ngembun. Dina gilirannana, awan ieu diwangun ku massa hawa henteu stabil, anu masihan aranjeunna penampilan kumuliform. Aranjeunna biasana bagian tina fronts tiis sareng fronts haneut. Dina kasus anu terakhir, aranjeunna dicampurkeun dina hiji lapisan sareng Altostratus, nempatan ekstensi rébuan kilométer pasagi.

 

Sedengkeun pikeun naha aranjeunna masihan kami pitunjuk ngeunaan cuaca anu bakal datang, dipikaterang yén anu terasing nunjukkeun cuaca anu saé. Di sisi anu sanésna, upami éta muncul dina tambihan atanapi dicampur sareng Altostratus aranjeunna nunjukkeun éta deukeutna payuneun atanapi badai. Dina kasus ieu aranjeunna tiasa nyerah présipitasi. Aranjeunna teu kedah bingung sareng Cirrocumulus, Altocumulus langkung ageung, henteu sareng Stratocumulus, kumargi Altocumulus langkung alit.

 

Pikeun moto awan ieu cita-cita na lampu tukang, sapertos dina poto utami, aranjeunna nunjukkeun penampilan anu pikasieuneun. Dina dini isuk-isuk atanapi telat soré detil na langkung saé dihargaan. Kalayan lensa "Wide Angle" aranjeunna kawengku dina sagala kaagungan. Nalika surup, aranjeunna sakedik janten beureum.

 

Altocumulos tiasa lumangsung dina 4 rupa (Stratiformis, Lenticularis, Castellanus sareng Floccus) sareng 7 spésiés (Translucidus, Perlucidus, Opacus, Duplicatus, Undulatus, Radiatus, Lacunosus).

 

sumber: AEMET


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.