Alpha Centauri

Alpha Centauri

Stephen Hawking, Yuri Milner jeung Mark Zuckerberg mingpin dewan direksi pikeun prakarsa anyar nu disebut Breakthrough Starshot, nu téhnologi hiji poé bisa dipaké pikeun ngahontal béntang tatangga Bumi, Alpha Centauri. Salaku ogé janten udagan anu kawilang "gampang", sabab éta mangrupikeun salah sahiji béntang anu pangdeukeutna ka panonpoé, para astronom ogé ningali tatanggana stellar urang pikeun kamungkinan planét anu siga Bumi. Alpha Centauri mangrupikeun béntang anu pangdeukeutna, tapi nalika urang nyarioskeun rohangan, éta henteu caket pisan. Jarakna langkung ti 4 taun cahaya, atanapi 25 milyar mil. Masalahna nyaéta perjalanan angkasa, sakumaha anu urang terang, lambat pisan. Upami pesawat ruang angkasa Voyager anu panggancangna ngantunkeun planét urang dina 11 mil per detik nalika manusa mimiti ninggalkeun Afrika, éta bakal dugi ka Alpha Centauri ayeuna.

Dina artikel ieu kami ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan Alpha Centauri, ciri na pentingna.

Sistim Alpha Centauri

alfa centauri jeung planét

Éta mangrupikeun béntang anu pangdeukeutna ka panonpoé sareng ngan katingali di belahan bumi kidul. Éta mangrupikeun béntang katilu anu paling terang di Bumi sareng diwangun ku sababaraha béntang anu katingali sapertos titik cahaya tunggal. Tatangga stellar anu pangdeukeutna ka panonpoé nyaéta tilu béntang dina sistem Alpha Centauri.

Dua béntang utama nyaéta Alpha Centauri A jeung B, nu ngabentuk pasangan binér. Éta rata-rata 4,3 taun cahaya ti Bumi.. Béntang katilu nyaéta Proxima Centauri. Alpha Centauri A jeung B papanggih unggal 80 taun dina orbit barycentric umum. Jarak rata-rata antara aranjeunna kira-kira 11 unit astronomi (AU atawa AU), kira-kira jarak anu sarua anu urang manggihan antara Panonpoé jeung Uranus. Proxima Centauri nyaéta saperlima taun cahaya atawa 13.000 AU ti dua béntang séjén, jarak nu boga sababaraha astronom questioning naha éta kudu dianggap bagian tina sistem nu sarua.

Alpha Centauri A nyaéta béntang nu kaopat caang sakumaha katingal ti Bumi, tapi gabungan lampu ti Alpha Centauri A jeung B rada gedé, jadi dina harti eta mangrupakeun béntang caang katilu katempo di langit Bumi. Béntang konéng Alpha Centauri A nyaéta jenis béntang anu sarua jeung panonpoé urang, tapi rada gedé. Kusabab jarakna ka Bumi, éta katingali caang di langit urang. Suhu permukaanna sababaraha derajat Kelvin langkung tiis tibatan Matahari urang, tapi diaméterna leuwih badag sarta total aréa permukaan ngajadikeun eta ngeunaan 1,6 kali leuwih luminous ti Panonpoé.

Anggota sistem pangleutikna, oranyeu Alpha Centauri B, rada leuwih leutik batan panonpoé urang sarta mibanda tipe spéktral K2. Kusabab suhu anu langkung tiis sareng ngan ukur satengah kacaangan Panonpoé, Alpha Centauri B bakal caang nyalira salaku béntang anu paling terang ka-21 di langit urang. dua ieu aranjeunna mangrupikeun komponén sistem anu paling terang, ngorbit ngurilingan pusat gravitasi umum unggal 80 taun. Orbitna kacida elipsna, kalayan jarak rata-rata antara dua béntang kira-kira 11 AU, atawa jarak Bumi-Panonpoé.

Lokasi jeung béntang Alpha Centauri

béntang jeung orbit

Sistem béntang ieu mangrupa salah sahiji sistem béntang nu pangdeukeutna jeung panonpoé, kira-kira 4,37 taun cahaya ti panonpoé, nu sarua jeung nyebutkeun 41.300 juta kilométer.

Béntang anu ngawangun Alpha Centauri aya tilu:

  • Proxima Centauri: béntang ieu ngaduruk suluh leuwih laun, ku kituna bisa aya deui. Dina bulan Agustus 2016, kapanggihna planét saukuran Bumi anu ngurilingan zona layak huni sabudeureun Proxima Centauri, planét ngaranna Proxima b, diumumkeun. Proxima Centauri kapanggih dina 1915 ku astronom Skotlandia Robert Innes.
  • Alpha Centauri A: Ieu mangrupa béntang K-jenis jeruk nu milik sistem béntang binér. Éta caang, badag, sarta dipercaya leuwih kolot ti panonpoé. Ieu digolongkeun kana dwarf konéng. Cai mibanda rotasi 22 poé.
  • Alpha Centauri B: Béntang ieu mirip pisan sareng béntang panggedéna urang, Panonpoé, tina tipe spéktral G, sareng muter dina orbit sakitar 80 taun. Hal ieu dipercaya yén anjeunna dilahirkeun dina waktos anu sareng A.

Élmuwan sareng astronom mendakan bukti anu bertentangan pikeun ayana planét ganda anu nyambung ka Bumi dina Alpha Centauri. Papanggihan ieu raket patalina jeung kapanggihna exoplanét Alpha Centauri B dina 2012. planét ieu boga fitur sarupa Bumi. Ayana exoplanét nétélakeun yén kudu aya deui planét anu ngorbit dina sistem anu sarua.

Naha aya kahirupan?

klaster béntang

Potensi sistem ieu pikeun host dunya-bearing hirup geus salawasna intrigued élmuwan, tapi exoplanét dipikawanoh teu kungsi kapanggih di dinya, sabagian sabab deukeut teuing pikeun astronom pikeun niténan objék planet di wewengkon. Tapi dina makalah anu diterbitkeun Rebo di Nature Communications, tim astronom internasional ngaidentipikasi tanda tangan pencitraan termal anu terang tina zona padumukan Alpha Centauri A, hatur nuhun kana Teleskop Gedé pisan European Southern Observatory (ESO). cabé.

Sinyal éta dicandak salaku bagian tina proyék Alpha Center Regional Near-Earth (NEAR), anu disumbangkeun ku ESO sareng Breakthrough Observing Astronomy Initiative. kalayan sumbangan kirang langkung 2,8 juta euro. Anu terakhir, dirojong ku jutawan Rusia Yuri Milner, milarian planét batu anu ukuranana bumi di sabudeureun Alpha Centauri sareng sistem béntang sanés dina 20 taun cahaya urang.

NEAR ngamungkinkeun sababaraha paningkatan kana teleskop Chilean, kalebet chronograph termal, anu ngahalangan cahaya béntang sareng milarian tanda tangan panas tina objék planet sabab ngagambarkeun cahaya béntang. Saatos nganalisis data 100 jam, kapanggih sinyal sabudeureun Alpha Centauri A.

Planét anu ditaroskeun henteu acan dingaranan, atanapi henteu acan dikonfirmasi ayana. Sinyal anyar nunjukkeun yén éta ngeunaan ukuran Néptunus, nu hartina urang teu ngawangkong ngeunaan hiji planét kawas Bumi, tapi bal badag tina gas panas lima nepi ka tujuh kali leuwih badag batan Bumi. Dina kasus hipotésis yén éta ngagaduhan kahirupan, éta tiasa muncul dina bentuk mikroba anu ditunda dina méga. Sinyalna ogé tiasa disababkeun ku hal sanés, sapertos méga lebu kosmik panas, objék anu langkung jauh di latar tukang, atanapi foton anu nyasar.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan Alpha Centauri sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.