Albedo Bumi

Ngeunteung Albedo

Salah sahiji faktor anu mangaruhan pangaturan suhu dina tingkat global nyaéta albedo bumi. Éta katelah pangaruh albedo sareng éta mangrupikeun parameter anu mangaruhan pisan suhu sareng, maka, mangaruhan kana perubahan iklim. Anjeun kedah terang épék albedo pisan pikeun narik kasimpulan sareng ngembangkeun rencana anu ngabantosan ngirangan épék albedo. pemanasan global.

Dina tulisan ieu kami bade ngajelaskeun naon albedo Bumi sareng kumaha turun naek sareng ngarobih suhu global. Kumaha carana pangaruh ieu mangaruhan parobihan iklim?

Naon albedo Bumi?

Albedo Bumi

Kami parantos nyebatkeun yén pangaruh ieu mangaruhan suhu global ku cara anu tangtu. Albedo mangrupikeun pangaruh anu lumangsung nalika sinar panonpoé nyerang permukaan sareng sinar ieu balik ka luar angkasa. Sakumaha urang terang, henteu sadayana radiasi panonpoé anu mangaruhan planét urang tetep atanapi diserep ku bumi. Bagian tina radiasi panonpoé ieu bakal katingali deui ka atmosfir ku ayana awan, anu sanésna ditahan di atmosfir ku gas rumah kaca sareng sésana sumping ka permukaan.

Nya, gumantung kana warna permukaan anu ngageleger sinar panonpoé, jumlah anu langkung ageung bakal dibayangkeun atanapi jumlah anu langkung ageung bakal nyerep. Pikeun warna poék, tingkat nyerep sinar surya langkung luhur. Hideung mangrupikeun warna anu sanggup nyerep seueurna panas. Sabalikna, warna anu langkung énténg tiasa ngagambarkeun radiasi panonpoé anu langkung ageung. Dina hal ieu, target na nyaéta anu tingkat panyerepanna paling luhur. Ieu sababna sateuacan di kampung-kampung ngan ukur imah bodas anu katingali. Mangrupikeun cara insulasi bumi tina suhu luhur usum panas kusabab kirang nyerep panas.

Pikeun sét sadaya permukaan planét sareng tingkat nyerep sareng réfléksi sinar surya na ngawangun albedo Bumi. Gumantung kana warna anu dominan atanapi rupi-rupi permukaan anu aya di planét urang, urang bakal nyerep radiasi panonpoé kurang leuwih. Kanyataan ieu mangaruhan pisan kana parobihan iklim sakumaha anu bakal urang tingali dina tulisan ieu.

Albedo sareng perubahan iklim

Turunna dina albedo kusabab pemanasan global

Pasti anjeun panasaran naon pangaruhna ieu sareng perubahan iklim sareng pemanasan global. Nya, albedo Bumi mangaruhan pisan, sajaba ti sadaya gas rumah kaca sareng kanaékan konsentrasi na di atmosfir. Kutub Bumi boga pangaruh albedo anu jelas pisan, kumargi permukaan na bodas total kusabab ayana tutup kutub. Ieu ngandung hartos yén seueur, upami henteu kaseueuran, tina radiasi panonpoe anu tumiba dina permukaan kutub bakal kagambar deui sareng henteu disimpen sakumaha panas.

Di sisi anu sanésna, permukaan kalayan nada anu langkung poek sapertos laut, sagara komo leuweung ogé kami mendakan tingkat nyerep anu langkung luhur. Ieu kusabab laut anu warna na poék sapertos tangkal top. Kusabab jumlah radiasi surya anu kirang kagambar, tingkat nyerep na langkung luhur.

Hubungan antara albedo Bumi sareng perubahan iklim nyaéta yén ku lebur és és kutub anu caket, jumlah sinar surya anu balik ka luar angkasa turun. Bagian anu lebur nyaéta ngarobah warna na tina cahaya janten poék, janten langkung seueur panas bakal nyerep sareng suhu bumi bakal ningkat langkung. Ieu ibarat whiting anu ngegel buntut na.

Kami ningkat suhu dunya kusabab kanaékan gas rumah kaca anu nahan panas dina atmosfir sareng, ku sabab kitu, tutup kutubna lebur, anu dina gilirannana, nyumbang kana pangaruh tiis berkat pantaran sinar matahari. anu impinged dina beungeut cai na.

Leuweung dianggap sétan

Pangaruh Albedo

Kusabab manusa sok condong ngalobaan, pas aranjeunna nguping yén leuweung ngagaduhan tingkat nyerep sinar surya anu langkung luhur maka ngalungkeun leungeun kana sirah. Éta henteu ngan ukur kajadian ieu, tapi ku sagala hal anu aranjeunna henteu terang. Henteu sadayana ekstrim atanapi sadayana anu sanés. Tingali, leres yén leuweung sanggup nyerep langkung radiasi surya, janten suhuna bakal ningkat. Salajengna, sabab és és kutub ngalembereh, éta bakal diganti ku permukaan laut, kusabab ieu langkung poék sareng, ku alatan éta, ningkatkeun nyerepna.

Nya, sanaos ieu masalahna, urang kedah émut yén leuweung ngandung jutaan spésiés pepelakan anu ngalaksanakeun fotosintésis sareng anu bakal nyucikeun suasana urang, ngirangan konsentrasi gas rumah kaca anu parantos urang dileupaskeun ka atmosfir. Mustahil pikeun manusa pikeun akhirna nyétan ka leuweung ieu ngan ku nyalahgunakeun inpormasi yén aranjeunna henteu acan tiasa ngubaran atanapi aranjeunna henteu ngartos leres.

Salaku tambahan, aya seueur studi anu nguatkeun pangaruh massa leuweung ageung ku ayana hujan. Beuki loba leuweung, beuki gedé jumlah hujan, anu penting pikeun usum garing global disababkeun ku perubahan iklim. Sanaos konyol pikeun nyebatkeunana, sadaya pancegahan sakedik, tapi tatangkalan ogé nyayogikeun oksigén anu urang nghirupkeun sareng tanpa éta urang moal hirup.

Solusi pikeun masalah

Salju sareng sinar panonpoé pantulan

Teu aya anu ngagemkeun tangkal atanapi ngaleueut teuing. Anu penting nyaéta ngirangan konsentrasi gas rumah kaca di atmosfir nganggo énergi anu tiasa dibangkitkeun sareng ngarobih kabiasaan konsumsi pikeun ngarobih sistem ékonomi. Ieu bakal nyababkeun aya kirang gas panahan-panas dina atmosfir sahingga kutub Bumi moal lebur. Upami kutub henteu dilebur, luas permukaan anu nyerep panas moal ningkat, ogé tingkat laut moal naék.

Upami urang melak sareng ningkatkeun tingkat leuweung, urang ogé bakal ngirangan ngirangan konséntrasi gas rumah kaca di atmosfir.

Mudah-mudahan parobihan iklim henteu teras-terasan maju sareng jalma-jalma henteu teras-terasan setan leuweung pikeun tujuan ieu.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luis ac cenahna

    Tulisan anu inpormasi anu langkung saé ALUS, ngajarkeun pisan ngeunaan konsép PERLU ieu ... Salam GERMAN P.