Jangjang anu langkung ageung salaku akibat tina perubahan iklim

Parobihan iklim mangrupikeun fenomena global anu mangaruhan urang sadayana, sanaos henteu sami. Di Australia aya manuk anu rada ngingetan manuk beo anu namina ilmiah na Barnardius zonarius que parantos ngalaman manjangan jangjangna antara 4 sareng 5 séntiméter dina taun-taun ayeuna. Sababna?

Sadayana sigana nunjukkeun yén kanaékan suhu, ogé prakték déforestasi anu lumangsung di Australia Kulon dina taun 1970-an, parantos masihan sumbangan pikeun manjangan jangjangna.

Élmuwan di Universitas Notre Dame di Sydney nalungtik sababaraha spésimén ti Museum Australia Kulon, anu ngagaduhan kumpulan manuk ti mimiti abad ka-XNUMX sareng spésimén anu hirup. Maka, aranjeunna niténan éta jangjangna manjangan antara 4 sareng 5 séntiméter dina 45 taun ka pengker, antukna suhu naékna antara 0,1 sareng 0,2 derajat di daérah tempat manuk anu saé ieu cicing.

Variasi ieu minimal, tapi pangaruhna kana lingkungan penting pisan sakumaha dibuktikeun ku panilitian dina Barnardius zonarius, langkung dikenal salaku parakeet Barnard. Sareng éta manuk iklim haneut umumna ngagaduhan anggota awak langkung panjang tibatan anu hirup di daérah anu sedeng.

Dylan Korczynskyj, salah sahiji ilmuwan anu ngiringan dina panilitian, nyatakeun yén "nalika suhu hawa ningkat, paningkatan panjang jangjang tiasa ngabantosan manuk ieu ngaleupaskeun diri tina panas teuing sareng adaptasi langkung saé pikeun lingkunganana".

Di Australia, buana anu paling garing di dunya, suhuna naék sakitar 1 derajat ti saprak 1910, sapertos anu dituduhkeun di laporan tina Nagara Iklim taun 2016 dilaksanakeun ku Kantor Météorologi nagara. Janten kumaha masa depan manuk Australia?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.