Météorologi: élmuwan propésional

Ayeuna aya banjir jalma anu muncul anu mikaresep kana meteorologi, amatir anu museurkeun fenomena atmosfir sareng nyobian néwak éta nganggo kaméra canggih atanapi ngan saukur resep niténan éta.

barudak resep kana alat-alat meteorologi

Nanging, tong hilap éta meteorologi éta mangrupikeun élmu anu ngagaduhan yayasan anu pakuat pisan pikeun fisika. Urang tiasa nyarios yén éta mangrupikeun élmu terapan sareng, dina pengertian ieu, aya seueur prosés sareng fénoména anu masih henteu dipikaterang, ku sabab kitu élmu tunduk kana panilitian anyar anu masihan urang konci pikeun mendakan paripolah anu teu acan dipedar ngeunaan hal éta. waktu jeung hawa.

 

Nalika jalma nguping istilah «ahli meteorologi»Pikirkeun jalma-jalma anu nampilkeun ramalan cuaca dina televisi. Nanging, kaseueuran "lalaki sareng awéwé waktos éta" ngan ukur presenter média massa, sareng aranjeunna henteu ngagaduhan kualifikasi anu diperyogikeun pikeun nyebut dirina meteorologi.

 

Sanaos di nagara-nagara sanés istilahna diperpanjang, tiasa nguntungkeun ti éta para profesional anu parantos kéngingkeun gelar universitas di Fakultas atanapi Sakola anu ngagaduhan Departemen Météorologi atanapi Élmu Atmosfir, di nagara urang kecap ieu disayogikeun khusus pikeun pejabat Superior Badan anu parantos ngagabung sareng Administrasi, sareng khusus dina AEMET (Badan Météorologi Nagara), baheulana INM, saatos nyumponan sarat hukum sareng ngaluluskeun tés selektif umum sacara périodik.

bagan organisasi agénsi meteorologi nagara Bisi kumaha, aranjeunna disebut ahli meteorologi, élmuwan ngeunaan atmosfir atanapi ahli fisika hawa, urang nyarioskeun perkawis jalma anu ngagaduhan paguron luhur anu langkung luhur, khusus pisan, anu «nganggo prinsip ilmiah pikeun ngartos, ngajelaskeun, niténan atanapi ngaramal fenomena atmosfir bumi sareng cara aranjeunna mangaruhan kahirupan di planét ", numutkeun definisi anu dicandak tina manual American Meteorological Society.

Fuente AEMET


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.