Beungeut supervolcano Yellowstone ngorondang!

bentang gunungapi yellowstone

Survei Geologi Amérika Serikat (USGS) kakarék nyebarkeun peta anu nunjukkeun deformasi anu dialaman dina taneuh. Deformasi parantos lumangsung saatos tekanan anu disababkeun ku tremor bawah tanah 2 taun ka pengker. Lingkungan kaldera vulkanik ieu, anu saleresna gunungapi ieu, parantos ngalaman 1500 gegeter anu bénten-béntenna dina dua bulan terakhir nyalira.

Alesan yén éta mangrupikeun kaldera, sareng henteu leres gunung tunggal, mangrupikeun gambaran tina gedena kakuatanana. A supervolcano kuat pisan yén sakumna gunung éta sorangan runtuh sareng runtuh nyalira. Dina gilirannana, ngabentuk titik letusan, langkung ageung tibatan umum.

Data téknis ngeunaan gempa Yellowstone

lembah Yellowstone lanskap panorama

Kusabab susunan lini dimimitian tanggal 12 Juni, langkung ti 1500 tremor parantos kacatet. Geter di Yellowstone parantos kacatet tina permukaan anu sami dugi ka 14 km jero. Gedéna anu kacatet panggedéna nyaéta 5 dina skala Richter.

Résiko hébat Yellowstone datang sadayana tina akibat anu bitu na tiasa ngagaduhan. Akibat tina bitu gunungapi, éta bakal sami sareng sakitar 100 gunung seuneuan normal. Ogé parantos diulik yén akibat anu bitu ieu salami catetan paleontologis, bahkan tiasa ngarobih iklim. Sanaos sadayana supervolcanoes diawasi, leres yén ilmuwan henteu terang persis kumaha pikeun ngaduga iraha aranjeunna tiasa hudang. Nembe pisan hiji supervolcano anu nunjukkeun tanda-tanda ningkatna kagiatan nyaeta Campi Flegrei, Itali, Anu ngawaskeunana langkung diawasi.

Bitu duanana gunung seuneuan bakal aya akibat pikeun jutaan jalma anu cicing di sakurilingna. Sanaos kitu, kanggo ayeuna kudu dicatet yén bituna henteu dipikaresep. Nya, dina sababaraha waktos, sanaos aranjeunna diluuhan ku kagiatan, kagiatanana henteu teras ngiringan bitu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.