Walungan Thames

polusi walungan anu ngabagi London

Kusabab Inggris henteu ngagaduhan relief anu jelas pisan maka henteu seueur walungan. Hiji-hijina walungan anu ngagaduhan bentang ageung ieu Walungan Thames. Mangrupikeun salah sahiji anu terkenal di dunya sareng tanggung jawab ngabagi London kana dua bagian. Salaku tambahan, éta mangrupikeun sumber utama suplai cai di nagara éta.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, asal, géologi sareng pentingna Walungan Thames.

Ciri utama

meuntas ku thamesis

Ieu mangrupikeun walungan pangageungna sareng pangkuatna di Inggris anu ngalir ka Laut Kalér sareng ngahubungkeun ibukota pulau éta, London, sareng Laut Kalér. Janten hiji pulau, panjang dintenna henteu tiasa dibandingkeun sareng walungan buana sanésna, tapi panjangna sami sareng walungan anu sanés di Éropa. Salaku conto, éta ngagaduhan panyambung anu mirip sareng walungan Segura di Spanyol. Sumberna asalna tina pertemuan 4 walungan: Walungan Churn, Walungan Coln, Walungan Isis (ogé katelah Walungan Windrush), sareng Walungan Leach.

Asalna Walungan Thames asalna tina jaman Pleistosin, sabab éta dianggap walungan ngora. Dina waktos éta ngalir di awal na ti Wales ka Clacton-on-sea. Sapanjang rute na, éta nyebrang Laut Utara nepi ka janten anak sungai Walungan Rhine. Dinten ieu, walungan ieu penting pisan pikeun penyediaan cai tawar. Dina waktos éta éta salah sahiji cara komunikasi anu paling penting sareng angkutan antara Westminster sareng London salami abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Salah sahiji panasaran walungan ieu nyaéta beku sakali dina 1677 sareng ti saprak éta teu dilakukeun deui. Alesan pikeun ieu nyaéta yén sakabéh Sasak London dirombak sareng jumlah sareng frékuénsi piers turun anu ngamungkinkeun aliran ngalir langkung gampang. Ku cara kieu, ku henteu ngadorong sisi walungan pikeun langkung gancang, cai dina tungtung beku.

Sumber walungan Thames

Walungan Thames

Hayu urang tingali naon sumberna, cabang cai sareng jero Walungan Thames. Sakabeh rute walungan daun ideu ngeunaan sumberna. Aya seueur kota anu ngaku janten tempat dimana walungan na aya sumberna. Walungan Thames asalna tina sirah Thames sareng Tujuh sumber. Dina waktos anu paling tiis tina sataun ogé dina waktos anu panghandapna, waktosna sampurna pikeun nganjang ka tempat ieu. Mangrupikeun salah sahiji tempat paling éndah ningali walungan ngalir di gigireun tugu.

Thames fauna di walungan

Walungan ieu henteu ngan ukur dikenal pikeun ngabagi Inggris kana dua bagian tapi ogé dipikaterang ku fauna na. Dina dasawarsa ka tukang jumlah mamalia anu ngarecah rékaman kacatet. Masarakat anu didaptarkeun pikeun miara sareng ngalestarikeun sato ngadaptarkeun sajumlah langkung ti 2000 paningalan sato resmi dina dasawarsa ka tukang. Kaseueuran sato anu dideteksi kagolong kana kelompok mamalia tina fauna Walungan Thames mangrupikeun segel. Ogé diklaim yén lumba-lumba sareng ampir 50 lauk paus dipendakan.

Sadaya inohong ieu kontras sareng anu 50 taun ka pengker nalika taman dinyatakeun dina kaayaan maot biologis. Sanaos naon anu dipikirkeun ku jalma nalika aranjeunna angkat ka London sareng ningali Walungan Thames, aranjeunna leres-leres nyimpen sababaraha jinis sato liar. Salaku conto, aya upacara ngitung swans taunan di mana sadaya manuk anu éndah ieu diitung babarengan sareng anakna sareng diperiksa kalayan saé ku kelompok médis dokter hewan sareng ilmuwan pikeun panyakit.

Moro sareng ngumpulkeun endog angsa sacara lengkep dilarang kumargi pasokan manuk ieu diperyogikeun pisan pikeun sadaya kagiatan anu dilakukeun ku makuta dina abad ka-XNUMX. Cacah manuk ieu disimpen salami sababaraha taun ka payun salaku tradisi sareng cara pikeun mastikeun pelestarian spésiés ieu. Salaku tambahan, aranjeunna masihan kaéndahan anu teu kaétang pikeun bentang ieu anu ngajantenkeun hal anu langkung alami. Ngirangan spésiés mangrupikeun kanyataan saprak 200 taun ka pengker anjeun tiasa ningali dua kali jumlah angsa anu aya ayeuna. Pamburu haram, anjing komo polusi walungan éta sorangan parantos ngirangan jumlah pelana.

Polusi sareng tabrakan

walungan tamesis sareng asal usulna

Kedah diémutan yén éta téh walungan anu nembus tengah kota ageung sareng kapangaruhan ku polusi. Éta dina kaayaan kontaminasi anu canggih pisan dina bentang na salami 70 kilométer ti daérah Gravesend dugi ka pangonci Teddington ti saprak éta sampling anu dilakukeun di 1957 ditangtukeun yén teu aya lauk anu kamungkinan hirup di cai ieu.

Nalika éta henteu tingkat kontaminasi, walungan Thames mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun lauk salmon sareng lauk sanés ogé, sareng mancing dilaksanakeun salaku tradisi. Nalika kota naék sareng pendudukna bertambah, jumlah sampah anu ceuk walungan ogé ningkat. Éta dibuang salami mangtaun-taun, tapi saatos 1800 éta leres-leres nalika polusi janten masalah serius.

Sadaya cai mimiti najis sareng henteu dirawat. Sadaya ieu ngahasilkeun sumebarna baktéri anu nyéépkeun oksigén anu aya dina cai anu Mangrupikeun bahan penting pikeun dinten lauk sareng ngembangkeun vegetasi akuatik. Dina raraga meringankeun masalah-masalah ieu, padamelan direncanakeun pikeun ngahancurkeun walungan, kusabab tumuhna industri kimia ningkat, anu ngajantenkeun polusi langkung parah. Industri kimia na perusahaan gas miceun sadaya limbah kana walungan atanapi parah langkung seueur polusiana.

Dinten ayeuna masih tercemar tapi ayeuna mangrupikeun salah sahiji walungan paling bersih anu ngalir ngalangkungan kota. Tugas pamulihan masih sesah tapi hasilna parantos diala.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Walungan Thames sareng ciri-cirina.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.