Walungan Nil

navigasi walungan

El Walungan Nil Éta mangrupikeun walungan internasional, panjangna langkung ti 6000 kilométer, anu nyebrang sapuluh nagara di buana Afrika. Sanaos parantos lami dianggap walungan pangpanjangna di dunya, ayeuna peringkat kadua, diungkulan ku Amazon saatos ngartikeun asal-usulna. Éta kantos janten sumber kahirupan anu penting pikeun pangeusi lebak na, nyayogikeun kasuburan anu euyeub sareng ngaladénan kamekaran peradaban kuno Mesir. Éta ogé ngagaduhan pangaruh kana ékonomi, budaya, pariwisata sareng kahirupan sadidinten di buana Afrika.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sagala ciri, flora, fauna sareng pentingna Walungan Nil.

Ciri utama

lokasi walungan pangpanjangna di dunya

Walungan Nil mangrupikeun walungan pangpanjangna kadua di dunya, kalayan panjangna 6.853 kilométer. Jalur kalér-kidul na nyebrang 10 nagara Afrika. Éta ngagaduhan baskom sakitar 3,4 juta kilométer pasagi, anu nyicingan sakedik langkung ti 10% daérah daratan Afrika. Lebar maksimum na 2,8 kilométer. Kusabab kaseueuran daérah anu ngalirkeun Walungan Nil nyaéta garing garing pisan ku hujan. Walungan ieu parantos janten walungan anu aheng. Ieu ngandung harti yén aliran cai na asalna tina cai dimana iklim na kondusif janten hujan.

Sistem walungan na diwangun ku dua walungan, Walungan Nil Bodas ngagambarkeun 80% diantarana sareng Walungan Nil Biru ngagambarkeun 20% usum hujan. Lebak Nil mangrupikeun lebak walungan anu paling subur di dunya sareng warga di daérah ieu tiasa tani.

Aya seueur kelompok étnis anu hirup di basisir na sapanjang sejarah, sapertos siruk, nuer sareng sufis. Kusabab kapercayaan anu bénten (Muslim, Kristen Orthodok, Yahudi, tradisi Koptik, sareng agama sanés), aranjeunna hirup salami masa perdamaian sareng perang.

Walungan Nil muter-muter, ngahususkeun di sababaraha daérah sareng ngalegaan di daérah sanés. Anjeun tiasa waé mendakan curug di sapanjang jalan, sanaos tiasa dilayaran dina sababaraha bagéan, sesah napigasi kumargi impetuousness na di bagian sanés.

Kacuali warna konyol anu tiasa ditingali sapanjang rute Nil Bodas, Cai Nil umumna biru, bénten pisan sareng konéng gurun sareng héjo tangkal palem. Walungan ngawangun pulau-pulau leutik, sababaraha diantarana tempat wisata.

Ancaman sareng sumber Walungan Nil

Walungan Nil

Ancaman utama pikeun walungan pangpanjangna kadua di dunya nyaéta polusi anu didereskeunana, kusabab sanaos usaha ngadamel peraturan pikeun ngawatesan pembuangan limbah kana cai na, industri sareng hotél tetep sangsara sapertos kitu.

Nya kitu, ningkatna évaporasi ti Walungan Nil ngagancangkeun prosés polusi ieu, henteu ngan ukur ngabahayakeun manusa anu gumantung kana cai na pikeun salamet, tapi ogé ngabahayakeun kaanekaragaman hayati anu nyicingan Walungan Nil sareng lingkungan sakitar na.

Lahirna sok janten topik anu kontroversial, sabab sanaos sababaraha penjelajah, sapertos Burkhart Waldecker ti Jérman, nyatakeun yén Nil lahir di Walungan Kagera, anu sanésna percaya yén éta asalna di Tasik Victoria. Dina abad ka-XNUMX Maséhi, dipercaya asalna ti Glacier Rovenzori.

Anu nyebarkeun Walungan Nil

ciri walungan Nil

Teu aya konsensus ngeunaan sumber Walungan Nil, sabab sanaos Danau Victoria ageung, éta dibekelan ku walungan anu sanés sapertos Walungan Kagera di kulon Tanzania. Dina gilirannana, ieu ogé disayogikeun ku sumberna, Walungan Rukarara (Rukarara), anu diganti nami nalika ngalir ka Kagera.

Sumber sanésna Walungan Nil anu langkung jauhna nyaéta Walungan Luvyironza, anu ngocor ka Walungan Ruvubu sareng ngahiji sareng Walungan Kagera, teras ngocorkeun ka Tasik Victoria. Ieu mangrupikeun sumber anu pangkolotna dikenal sareng tetep salah sahiji sumber panggedéna di belah kiduleun Nil. Nil Bodas, ogé dikenal salaku Nil Top atanapi Nil Top, ngahiji sareng Biru Nil di Khartoum atanapi ibukota Sudan Khartoum. Dina waktos ieu bagian tengah tina Nil atanapi bagéan tengah tina Nil dimimitian. Rute na ngalir ti Khartoum ka Aswan, kalayan panjang totalna sakitar 1.800 kilométer.

Akhirna, Walungan Nil ngalir ka Laut Tengah ngalangkungan anak sungai, ngawangun Delta Walungan Nil, anu mangrupikeun délta terbesar di dunya. Mangrupikeun daérah anu lega sareng subur di beulah kalér Mesir, baheulana kawanoh salaku Mesir Handap, kalayan kapadetan pendudukna tinggi sareng cocog pikeun pamekaran tatanén. Anjeun tiasa ningali peta muara Walungan Nil di handap.

Walungan Nil biasana aya hubunganana sareng Mesir sareng kota-kota na, tapi ngalir ngaliwatan 10 nagara Afrika sacara total: Burundi, Tanzania, Rwanda, Uganda, Kenya, Sudan Kidul, Sudan, Républik Démokratik Kongo, Étiopia, sareng Mesir nyalira.

Flora sareng fauna

Sanaos iklim Walungan Nil ngan ukur sababaraha méter ti gurun pasir, cai na anu subur ngamungkinkeun pepelakan caket dieu janten subur, éta henteu ngan ukur dianggo pikeun tujuan tatanén, tapi ogé indéks na anu panglobana nyaéta pepelakan papirus, sabab éta parantos dianggo sateuacan mendakan kertas.

Salaku tambahan, daérah kasohor ku seueur jukut sareng spésiés gagang panjang sapertos alang-alang sareng awi. Jinis tangkal anu aya dina jalur éta kalebet spésies Hasab, ebony, sareng akasia padang rumput, anu jangkungna tiasa dugi ka 14 méter.

Walungan Nil parantos ngadamikeun kaanekaragaman hayati sareng diluyukeun sareng kaayaan hirup anu suhu luhur. Mamalia kalebet kuda nil, gajah, jerapah, okapi, kebo, sareng macan tutul.

Spésiés sapertos kuntul abu, gull dwarf, cormorants anu hébat sareng sendok umum parantos dipendakan di fauna unggas. Diantara réptil, kadal monitor Nil, buaya Nil anu kadua pangageungna di dunya, sareng kuya loggerhead kasohor hususna. Walungan Nil mangrupikeun sakitar 129 spésiés lauk, 26 diantarana endemik, anu hartosna ngan ukur lauk ieu anu cicing.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Walungan Nil sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.