Naon solstis usum panas?

Pantai Formentera, di Nusantara Balearic

Planét urang, sapertos anu sanésna, muterkeun nyalira sareng ogé ngorbit bintangna, anu dina hal ieu nyaéta Matahari. Saban sering beurang siang parantos robih, diréduksi atanapi ningkat, gumantung kana jangkungna jelas raja béntang.

Nuju minggu akhir bulan Juni, antara tanggal 20 sareng 21, solstis usum panas lumangsung di Hémisfér Kalér. Di satengah dunya séjén, di Hémisfér Kidul, kajadian ieu lumangsung antara 20 sareng 21 Désémber. Tapi, Naon éta leres sareng naha éta penting pisan?

Naon definisi solstis?

Écliptic of the Sun

Éta katelah solstice waktos taun nalika Surya ngaliwat salah sahiji titik anu paling jauh dina éliplika tina katulistiwa. Dina ngalakukeun éta, bédana maksimal dina durasi antara siang sareng wengi ditangtoskeun. Janten, nalika usum panas solstis beurang pangpanjangna, sedengkeun usum salju solstis pangpendekna.

Naon solstis usum panas?

Pikeun langkung ngartos deui, urang badé ngamimitian ku ngajelaskeun naon éta ékliptika. Ogé. Sakumaha urang terang panonpoé mangrupikeun bintang anu teras-terasan di langit; Nanging, tina sudut pandang urang didieu di Bumi nembongan yén éta leres-leres bergerak. Jalan imajinér ieu anu "ngumbara" Sun anu katelah samagaha., anu mangrupikeun garis anu ngalir ngurilingan dunya salami sataun. Garis melengkung ieu dibentuk ku parapatan pesawat orbit Bumi sareng bola langit.

Nalika Panonpoé ngahontal jangkungna na anu pangluhurna dina Tropic of Cancer, usum panas dimimitian di Hemisphere Kalér; Di sisi anu sanésna, upami éta lumangsung dina Tropic of Capricorn, maka éta bakal di Hemisphere Kidul dimana dinten na bakal paling panjang. Iraha solstis usum panas? Di Hémisfér Kalér nyaéta 20 atanapi 21 Juni, sedengkeun di Kidul nyaéta 20 atanapi 21 Désémber.

Naha solstis usum panas sanes waktos anu paling panas?

Laut Tengah

Sering panginten dinten éta, anu mimiti usum panas, mangrupikeun usum panas. Tapi éta henteu kedah leres-leres. Atmosfir Bumi, taneuh anu urang jalankeun sareng sagara nyerep bagian énergi tina béntang surya sareng nyimpenna. Énergi ieu dileupaskeun deui dina bentuk panas; kumaha oge, tetep dina pikiran éta Sedengkeun panas dileupaskeun ti bumi lumayan gancang, caina langkung lami.

Dina dinten anu ageung, nyaéta solstis usum panas, salah sahiji ti dua belahan bumi nampi énergi anu paling ageung tina Matahari taun, kumargi langkung caket kana bintang raja sareng, ku alatan éta, sinar béntang anu disebatkeun sumping langkung lempeng. Tapi suhu sagara sareng daratanna masih kirang hampang, kanggo ayeuna.

Ieu ngajelaskeun naha sanaos planétna ditutupan ku 71% cai moal dugi pertengahan usum panas anu bakal aya dinten anu panas.

Panasaran ngeunaan dinten pangpanjangna dina sataun

Walungan Nil

Dinten ieu diantos-antos ku seueur jalmi. Mangrupikeun dinten anu anjeun badé kaluar sareng pendak sareng babaturan pikeun ngarayakeun usum panas anu tungtungna parantos uih sareng anu pas urang bakal gaduh waktos luang anu tiasa urang mangpaatkeun pikeun dipisahkeun sareng bakti diri urang kana naon anu paling urang resep. Tapi, Naha anjeun terang kumaha perayaanana?

Solstis usum panas parantos dirayakeun pikeun waktos anu lami, bahkan sateuacan umat manusa mimiti ngawangun bumi sakumaha urang terang ayeuna. Mangrupikeun dinten anu kakuatan sareng sihir anu protagonis nyata, anu bakalan nyucikeun diri bari ngahaturkeun nuhun ka Panonpoé pikeun pepelakan, bubuahan sareng paningkatan dina waktos siang.

Di Mesir Kuno, contona, naékna béntang Sirius kabeneran sareng solstis usum panas sareng banjir taunan walungan anu ngajamin katerusanana: Nil. Pikeun aranjeunna éta mangrupikeun awal taun énggal, sabab ngan saatos walungan naék maka aranjeunna tiasa melak tuangeun.

Naon asal tina Fiesta de San Juan?

Perayaan Saint John

Ieu mangrupikeun salah sahiji perayaan anu pangkolotna di dunya. Milarian asal pasti leungit dina waktos. Yesteryear Panonpoé dipercaya percanten ka Bumi sareng éta naha anjeunna henteu hoyong ninggali dirina. Kusabab kitu, manusa panginten yén aranjeunna kedah masihan énergi ka raja bintang dina 23 Juni, sareng pikeun éta naon anu langkung saé tibatan ngaduruk seuneu.

Tapi ogé, éta dipercaya mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun ngusir roh jahat sareng narik anu alus. Masih, ku datangna Kristen dua milénia ka tukang, perayaan ieu kaleungitan pesona na. Numutkeun kana naskah suci, Zacarías maréntahkeun api unggun diduruk pikeun ngabéwarakeun ka dulur-dulurna kalahiran putrana Juan Bautista, anu sasarengan sareng wengi solstis usum panas. Pikeun miéling tanggal éta, Umat ​​Kristen dina Jaman Abad Pertengahan ngaduruk api unggun ageung sareng ngalakukeun sababaraha ritus sakurilingna.

ayeuna anjeunna ngamangpaatkeun dinten éta pikeun pendak sareng babaturan di pantai, sakitar seuneu sareng nikmati; sanaos masih aya sababaraha upacara anu tetep, sapertos ngaluncatan ombak, ngalangkungan seuneu atanapi nuju mandi janten nasib urang seuri.

Iraha solstis usum panas di 2017?

Panonpoé Tilelep dina usum panas

Naon anu dijanjikeun janten salah sahiji dinten anu paling istiméwa taun 2017, nyaéta Rebo, 21 Juni jam 06:24, nyaéta, éta bakal saluyu sareng tanggal resmi kalayan mimiti usum panas.

Sareng anjeun, naha anjeun terang kumaha anjeun bakal ngagungkeun solstis usum panas?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.