Urang Éropa henteu percanten yén parobihan iklim dilakukeun ku manusa

parobihan iklim global

Sanaos pangaruh parobihan iklim beuki sering, sengit sareng, tangtosna, kabuktosan ku sakumna penduduk dunya, aya jalma anu ngirangan beurat manusa dina ieu pertandingan.

Kusabab Donald Trump parantos mutuskeun mundur ti Pasatujuan Paris ngalawan perubahan iklim, kasadaran sareng kabutuhan meta ngalawan iklim parantos tumuh. Nanging, tanggung jawab numana manusa yakin yén tindakan sareng asal-usulna perubahan iklim disebarkeun sigana henteu pati jelas. Kumaha upami jalma anu yakin yén urang henteu tanggel waler pikeun parobihan iklim?

Éropa tanggung jawab parobihan iklim

Survei 10.000 urang Éropa parantos dilakukeun sareng nunjukkeun yén seuseueurna warga nagara ieu ngirangan peran manusa dina nyababkeun parobihan iklim. Ngan 46% yakin yén panangan manusa mangrupikeun tanggung jawab utama pikeun parobihan global ieu, anu mangrupakeun panjelasan anu masihan élmu ka urang. Nyanghareupan panjelasan ilmiah ieu, 51% yakin yén parobahanana dasarna mangrupikeun évolusi alami (8%) atanapi mangrupikeun campuran tina dua faktor tadi (42%) atanapi sacara langsung yén parobihan henteu aya (résidu 1% ). 2% henteu terang naon anu kedah dijawab.

Leres aya panilitian anu nunjukkeun ayana parobihan iklim anu sanés sapanjang sejarah planét urang. Nanging, kagancangan ayana parobihan ieu dina kaayaan iklim henteu ngan kusabab kalakuan alam. Éta manusa anu ngalangkungan révolusi industri sareng paningkatan émisi gas rumah kaca, anu nyababkeun pemanasan global anu micu parobihan iklim Bumi.

Anu kaget kami, Spanyol mangrupikeun nagara anu paling terang masalah ieu. 60% urang Spanyol terang yén perubahan iklim ngagaduhan asal manusa sareng kami anu nyababkeun sagala rupa. Panilitian ieu nunjukkeun yén ngan 18% urang Éropa yakin yén parobihan iklim mangrupikeun masalah pangbadagna anu disanghareupan ku dunya ayeuna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.