Totten Glacier lebur dina laju anu langkung gancang

glacier antarctic totten

Totten Glacier mangrupikeun panggedéna di Antartika wétan sareng cair na ngagancangkeun kusabab ningkatna angin di Samudra Kidul. Kalayan pemanasan global, tutup és kutub lebur dina laju anu langkung gancang sareng upami urang nambihan ieu angin anu ngabawa ka arah cai anu langkung haneut, cairna bakal kajadian gancang-gancang.

Naha anjeun hoyong terang kaayaan glasier Totten?

Totten glacier cair langkung gancang

totten glacier

Program Antartika Australia teras-terasan ngawaskeun kaayaan gletser Antartika. Glacier Totten anu panggedéna di Antartika wétan sareng lebur na beuki diucapkeun, kusabab angin ngagelebug beuki kuat sareng éta ngadorong ka arah perairan anu langkung haneut tina garis basisir Antartika anu nembus handapeun bagian anu ngambang tina glasier.

Penetrasi kontinyu tina cai haneut dina bagian ngambang tina glacier ngajantenkeun langkung lebur langkung gancang. Kasimpulan ieu dumasarkeun kana gabungan gambar satelit, data angin, sareng paniténan laut. Jelas kumaha bagian handapna langkung lebur langkung gancang sareng ngagancangkeun gerakan glasier nuju sagara.

"Karya kami nawiskeun bukti hubungan mékanis di pangiriman panas ti atmosfir ngalangkungan lautan dugi ka lambaran és, "saur salah saurang panaliti, David Gwyther, ti Universitas Tasmania, dina hiji pernyataan.

Kusabab parobihan iklim, laju angin ngagentos di Samudra Kidul sareng ieu diproyeksikeun bakal ningkat beuki seueur, janten, glasier Totten bakal langkung gancang lebur, nyumbang kana naékna permukaan laut dina global.

Angin anu kuat sareng cai anu langkung haneut

Faktor anu mangaruhan lebur glasier nyaéta suhu angin sareng cai. Dina période nalika angin langkung kuat, cai permukaanna angkat sareng digentos ku cai anu langkung jero sareng haneut, janten nalika mangaruhan kana glasier, éta ngagancangkeun lééhana.

Glacier solokan 538.000 kilométer pasagi di wétan Antartika na miceunan 70.000 juta ton és unggal taun, numutkeun catetan Divisi Antartika Australia.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.