Tenerife nyiptakeun stasiun monitoring vulkanik énggal

Stasion panjagaan di Tenerife

Nalika anjeun cicing di hiji gunung vulkanik, penting pisan pikeun diajar gunung seuneuan supados masarakat tetep aman. Sareng éta pisan anu dilakukeun Tenerife. Ti saprak ayeuna, éta ngagaduhan sistem vulkanik seismograf anu diwangun ku 15 seismograf Spesial anu bakal ngamungkinkeun anjeun mendakan lini anu dugi ka ayeuna henteu tiasa dideteksi.

Stasion monitoring seismik énggal bakal ayana strategis dina opat titik kardinal daérah.

Sistem pasti bakal aya gunana, sabab éta bakal ngijinkeun gerakan ngarékam dina jero taneuh anu seismograf konvensional henteu dideteksi. Maka, ku sabab sieun teras-terasan letusan gunungapi, para ahli bakal ngagaduhan pitunjuk anu diperyogikeun sateuacanna, ngalangkungan lini anu ngingetkeun résiko naon waé. Tapi, salaku tambahan, populasi bakal ngagaduhan inpormasi pendidikan anu cekap pikeun terang naon anu diarepkeun boh dina gempa bumi sareng gunung bitu.

Ieu komitmen ageung tina divisi Lingkungan anu Institut Energi Téhnologi sareng Terbarukan (ITER) diarahkeun ku ahli vulkanologi Nemesio Pérez sareng tim mana anu parantos dikuatan Luca D'Auria, anu tanggel waler pikeun ngawaskeun Vesuvius, salah sahiji gunung seuneuan paling bahaya di dunya sabab ayana di daérah anu seueur pendudukna.

teide

Pikeun ngalengkepan éta, Supercomputer Teide, dipasang di ITER, bakal ngolah data kalayan gancang, anu bakal ngamungkinkeun nganalisis inpormasi anu dikoléksi ku seismograf sareng ngadamel asumsi ku data anu dikoléksi, kumargi »seismographs gaduh GPS sareng disingkronkeun ku anu sanésna kalayan minimal kasalahan samilyar sadetik"Saur Manuel Cendagorta, diréktur ngatur ITER.

Tenerife mangrupikeun pulau vulkanik anu gempa intensitasna handap rutin, tapi salah sahiji gedena 6 atanapi langkung langkung tiasa janten, numutkeun D'Auria, janten langkung gampang disiapkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.