Swiss hoyong ngahemat glasier tina pemanasan global

Morteratsch glasier

Kalayan bentuk moncong manjang na, Morteratsch Glacier di Swiss mangrupikeun tempat anu paling sering dikunjungi di nagara éta, tapi éta ogé mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling rentan dina naékna suhu. Unggal taun anjeunna kaleungitan 30 dugi 40 méterJanten upami teu aya anu dilakukeun sigana bakal gancang indit.

Pikeun nyingkahan ieu, aranjeunna parantos nyusun cara pikeun nguatkeunana: 4.000 mesin salju bakal ngamangpaatkeun cai tina situ anu dibentuk salaku hasil tina lebur pikeun nyiptakeun salju, anu bakal dianggo pikeun nutupan bagian luhur glasier. Bakal cekap?

Dumasar kana panilitian sateuacanna, élmuwan yakin yén Morteratsch tiasa pulih 800 méter dina 20 taun. Tapi pikeun terang naha leres-leres tiasa dianggo, hal anu pangpayunna anu aranjeunna badé lakukeun nyaéta nerapkeun téknik ieu ka bagian alit tina Diavolezzafirm glacier usum panas ieu (2017). Proyék awal bakal hargana sakitar $ 100.000, saur ilmuwan Ilmuwan.

Upami hasilna saé, ahli propésional nyatakeun yén éta bakal cukup pikeun ngajagi daérah 0,5 kilométer pasagi ku lapisan salju ipis tiruan sababaraha séntiméter kandel ti Morteratsch. Masih, urang moal tiasa mopohokeun yén pangaruh utama salju nyaéta ngagambarkeun sinar panonpoé.

Glasier di Swiss

Beuki langsung sinar panonpoé ngahontal, henteu ngan ukur suhu bakal langkung luhur, tapi salju, anu bodas, bakal langkung lebur langkung gancang.. Ieu anu katelah pangaruh albedo, sareng urang tiasa parios deui ku nyandak krim lolly dina usum salju sareng usum panas deui. Sedengkeun dina usum salju tiasa nyandak satengah jam atanapi langkung pikeun cair, dina usum panas anjeun nyandak éta di luar sareng éta langsung mimiti ngalembereh.

Upami planét tetep haneut, glaciers tiasa gaduh dinten na dinomeran. Sareng upami aranjeunna ngaleungit, permukaan laut bakal naék di panjuru dunya, ngabalukarkeun seueur masalah pikeun saha waé anu cicing di basisir sareng di pulau-pulau anu handap.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.