Sudan, nagara anu mimiti teu tiasa dicicingan kusabab perubahan iklim

padang pasir-sudan

Sudan, salah sahiji nagara anu paling miskin di Afrika sareng dunya, tiasa tungtungna teu tiasa cicing kusabab parobihan iklim. Di dieu, dimana langkung ti 40 juta jalma cicing, suhuna bakal naék dugi ka tilu darajat celcius sakedik pisan: taun 2060 numutkeun CNN.

Upami prediksi anjeun tungtungna jadi kanyataan, bakal ngajantenkeun kahirupan ampir teu aya di daérah anu parantos ngalaman gurun parah sareng badai debu anu sengit.

Sudan, nagara anu ayana di sisi Laut Beureum di Afrika Kalér, tempatna di tempat dimana waé anjeun ningali, anjeun ngan ukur bakal mendakan gurun. Ngan di beulah kidul aya sabana. Ogé, suhu na tinggi pisan: 42ºC gampang dileuwihan ampir unggal dintenKu alatan éta, kanaékan tilu darajat langkung bakal hartosna akhir kahirupan di bagéan dunya ieu, ku alesan sederhana yén kaseueuran mahluk hirup teu tahan suhu 45ºC, sareng kirang unggal dinten.

Awak manusa anu gaduh 40 derajat Celsius tiasa ngalaman karusakan otak anu signifikan sareng bahkan maot. Sanaos masing-masing urang ngagaduhan ambang termal urang sorangan, anu tiasa langkung atanapi kirang lega gumantung kana sadayana dimana urang hirup paling lami, suhu idéal pikeun hirup antara 21 sareng 26ºC. Ampir satengah tina naon anu diarepkeun di Sudan di 2060.

Sudan

Sareng kaayaan beuki tambah rumit kusabab badai keusik, atanapi "haboob", anu mangrupakeun fénoména anu, sanaos ciri khas daérah anu garing, beuki sering ngabentuk di sababaraha daérah nagara sakumaha planétna haneut.

Numutkeun laporan ku Kantor PBB pikeun Koordinasi Urusan Kamanusaan, 4,6 juta jalma teu aman, sareng anu sanés 3,2 juta panginten henteu ngagaduhan aksés kana cai dina jangka pondok.

Anjeun tiasa maca tulisan CNN di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.