Stephen Hawking

Stephen Hawking

Kami satuju yén pikiran anu paling ajaib abad ka XNUMX dugi ka ayeuna nyaéta tina Stephen Hawking. Éta ngeunaan saurang lalaki anu saurang ahli fisika téoritis, kosmologis sareng popularizer ilmiah ti Great Britain sareng anu ngarobih cara dimana seluruh jagad raya dipikaterang ayeuna. Panilitianna parantos nyéépkeun sajarah sajarah sains sareng kaayaan pribadina ngajantenkeun anjeunna janten conto pamutahiran diri.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadayana biografi sareng prestasi Stephen Hawking.

Feats of Stephen Hawking

Stephen Hawking salaku nonoman

Sakumaha urang terang, Stephen Hawking henteu ngan ukur ngalaksanakeun panilitian anu jembar, tapi ogé ngalaman kaayaan pribadi anu ngajantenkeun anjeunna janten conto pamutahiran pikeun seueur jalma. Sareng éta waé 22 taun hirupna didiagnosis ku amyotrophic sclerosis gurat. Panyakit ieu, langkung dikenal salaku ALS, nyababkeun mobilitasna diwatesan mangtaun-taun. Anjeunna ngan ukur tiasa mindahkeun bagian awakna singget. Nanging, panyakit ieu henteu nyerang kamampuan intelektual na anu hébat. Kusabab kitu, anjeunna berhasil janten salah sahiji ilmuwan anu paling dikenal dina sagala sejarah.

Kontribusi utama Stephen Hawking pikeun sains dumasarkeun kana tiori anu dikenal salaku "Téori sagalana". Anjeunna mangrupikeun élmuwan anu munggaran anu ngusahakeun ngahijikeun Teori Einstein ngeunaan Relativitas Umum sareng hukum Quantum Physics. Kami terang yén hukum anu ngatur kosmos henteu sami sareng anu ditetepkeun ku ilmuwan di dunya infinitesimal. Dunya ieu mangrupikeun anu ngumpulkeun sadaya partikel leutik sapertos éléktron, proton sareng nétron. Rékonsiliasi sadaya partikel leutik mangrupikeun misteri anu paling hébat dina élmu modéren.

Sanaos aya langkung seueur persamaan dibandingkeun di jaman kuno pikeun méréskeun masalah ieu, Stephen Hawking ngajelaskeun utama sareng anu paling naratas. Éta mangrupikeun rumus pikeun suhu liang hideung. Numutkeun kana persamaan ieu sareng tiori ieu, liang hideung tanggung jawab pikeun ngaluarkeun sababaraha radiasi sareng disebatna Hawking radiation. Salaku tambahan, aya sababaraha sangkaan sanés ngeunaan jalanna jagad raya anu parantos dilakukeun ku élmuwan ieu salami mangtaun-taun panilitian. Sababaraha tiori anu paling terkenal nyaéta tiori waktos imajinér sareng numana nyatakeun yén jagad raya henteu ngagaduhan wates sapertos kitu. Ieu nyababkeun waktos janten asal nyalira Jelegér badag.

Stephen Hawking Biografi

Korsi roda

Kami badé ngadamel ulasan ringkes biografi élmuwan ieu. Stephen Hawking pinunjul ti jaman budakna berkat kapasitas intelektual saluhur-rata na. Sakantenan anjeunna nampilkeun tésis doktor nalika umurna nembé 24 taun. Tesis disebatna 'Sipat Ngembangna Universitas', parantos umum saprak 2017, sareng tiasa konsultasi di Universitas Cambridge.

Malah ku panyakit anu parah pisan éta beuki ngahégak mobilitasna, anjeunna tiasa berkembang salaku salah sahiji ilmuwan anu paling émut dina sajarah sareng mekar sacara émosional. Anjeunna nikah dua kali sareng ngagaduhan tilu murangkalih. Salami taun-taun terakhir hirupna anjeunna teraskeun nyebarkeun sareng masihan ceramah salaku rujukan anu hadé dina kajian alam semesta ayeuna sareng ogé masa depan umat manusa salaku hiji spésiés.

Diantara intervensi publik anu terakhir, anjeunna parantos ngingetkeun yén manusa kedah ninggalkeun planét urang pikeun salamet salaku spésiés. Sapanjang hirupna, anjeunna parantos ngalakukeun réfléksi penting ngeunaan ayana kahirupan di planét anu sanés sareng kamungkinan hirup cerdas. Salah sahiji impian Stephen Hawking nyaéta ngumbara ka luar angkasa sareng sanaos anjeunna ngan ukur tiasa nyiptakeun pangalaman gravitasi nol nalika anjeunna yuswa 65 taun, éta cekap pikeun anjeunna.

Élmuwan hébat ieu lahir tanggal 8 Januari 1942, persis 300 taun saatos pupusna Galileo. Mimitina anjeunna hoyong diajar matématika tapi henteu sayogi di universitasna janten anjeunna diajar fisika. Saatos tilu taun sareng henteu seueur teuing usaha, anjeunna kéngingkeun gelar kehormatan dina ilmu alam. Anjeunna ngabaktikeun dirina pikeun nalungtik dina kosmologi sabab teu aya anu diajar bagian ieu di Oxford.

Jaman 1963 anjeunna leueur sareng murag nalika sési skating sareng mimiti ngalaman kasusah mobilitas. Éta nalika anjeunna didiagnosis sareng amyotrophic lateral sclerosis. Ngan ukur 22 taun hirup, anjeunna mimiti ngirangan mobilitas beuki seueur.

Kontribusi pangsaéna

pertikahan

Stephen Hawking sanés ngan ukur panaliti anu hébat, tapi ogé mangrupikeun popularitas anu hadé. Buku popularisasi kahijina diterbitkeun dina 1973 sareng katelah "Skala ageung struktur ruang-angkasa." Publikasi sanésna kalebet Rélativitas Umum: Survei Einstein's Centennial, sareng W. Israel, sareng 300 Taun Gravitation, sareng W Israel. Buku-buku populér anu dikaluarkeun ku Stephen Hawking kalebet laris anu pangsaénana Sejarah Ringkas Waktos, Lubang Hideung sareng Orok Perguruan Tinggi sareng Karangan Sanésna, The Universe in a Nutshell, The Grand Design, sareng Sejarah Ringkas Kuring.

Sakedik-sakedik, mobilitasna ngirangan beuki seueur kana sadaya bagéan awak. Ieu maksa anjeunna kedah ngandelkeun korsi. Nanging, watesan fisikna henteu kantos ngahambat anjeunna janten élmuwan anu cemerlang. Di 1985 anjeunna ogé kaserang panyakit radang paru-paru anu maksa dokter ngalakukeun tracheostomy. Campur tangan anu lemes ieu nyababkeun anjeunna kaleungitan sorana salamina.

Hatur nuhun kana kamekaran téknologi, ti saprak 1997, sistem komunikasi na didasarkeun kana komputer. Éta mangrupikeun tablet anu dipasang dina panangan korsi roda anjeun anu tiasa dianggo sareng batré tina korsi éta nyalira, sanaos batré internal tina tablet tiasa ngajantenkeun tiasa dianggo upami diperlukeun. Éta sistem samentawis canggih pikeun anjeunna komunikasi.

Anjeunna anu mimiti ngembangkeun persamaan pikeun ngahijikeun téori rélativitas umum sareng fisika kuantum. Anjeunna ngagaduhan persamaan anu dikenal salaku rumus suhu liang hideung anu ideu na nyaéta liang hideung sanésna hideung lengkep. Sareng ieu liang-liang ieu ngaluarkeun radiasi sakedik sareng éta parantos disebat radiasi Hawking.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Stephen Hawking sareng biografi na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.