Spanyol ngagaduhan kerentanan dina stabilitas basisir kusabab pemanasan global

Stabilitas basisir Spanyol

Dina sababaraha tulisan saacanna sapertos anu "Poin anu paling kritis pikeun perubahan iklim" Kuring parantos masihan koméntar yén Spanyol mangrupikeun nagara di Uni Éropa anu éta langkung rentan ka pangaruh parobihan iklim. Salah sahiji pangaruh négatip tina pemanasan global jangka panjang nyaéta naékna permukaan laut.

Akibatna, masalah global jangka panjang ieu tiasa gaduh akibat anu serius ka nagara sareng stabilitas basisir na. Naha Spanyol jadi rentan ka basisir?

Épék pemanasan global

Salah sahiji masalah pemanasan global nyaéta lebur tina és tutup Arktik sareng Antartika anu akibatna naékna permukaan laut. Ékonomi Spanyol, dumasarkeun dumasarkeun kana séktor tersiér (pariwisata) sareng garis basisirna seueur pendudukna, janten upami permukaan laut naék, bakal aya seueur masalah.

Pikeun fenomena ieu anu dihasilkeun ku pemanasan global, urang kedah nambihan ningkat banjir anu, ku naékna permukaan laut, bakal langkung parah sareng bakal nimbulkeun karusakan langkung.

permukaan laut

Spanyol rentan kusabab basisirna anu seueur pendudukna

Dugi ka ayeuna, 361 juta kilométer pasagi anu dijajah sagara parantos nindak dina perang ngalawan pemanasan global, kumargi aranjeunna parantos tanggel waler pikeun nyerep dugi ka 90% panas anu dihasilkeun ku manusa sareng sapertilu karbon dioksida dipancarkeun.

Sagara sareng laut nyerep CO2

Ieu lumangsung kusabab tekanan parsial karbon dioksida di atmosfir. Nalika aya seueur karbon dioksida dina atmosfir, éta ngalir kana cai, anu tindakan salaku régulator. Masalah sareng fenomena ieu nyaéta ngahasilkeun efek samping négatip. Nalika aya seueur CO2 dina cai, éta bakal nyababkeun asamna sareng karusakan ékosistem laut sareng habitat seueur spésiés.

Salah sahiji kasus efek samping anu paling terkenal sareng terkenal akibat diserepna ku CO2 ku sagara nyaéta pemutihan terumbu karang, anu tiasa tungtungna kalaparan.

batu karang

Nyatana, Laut Tengah beulah kulon nyaéta daérah laut kalayan jumlah akumulasi karbon dioksida antropogenik panggedéna di daérah jero na di dunyaAlatan kanyataan yén éta dikurilingan ku manusa sareng prosés turunna cai tiis sareng padet anu lumangsung di dieu, anu nyegah kaluarna CO2 ka arah Atlantik ngaliwatan Gibraltar.

Dina laporan ti Catalonia, diungkabkeun yén suhu rata-rata naék kira-kira dua derajat ti saprak 1900.

Naon akibatna ieu?

 Élmuwan ngingetkeun konsékuansi langsung tina pemanasan global, sapertos lebur tutup kutub sareng glasier, ékspansi termal cai sareng naékna permukaan laut, salian ti ningkatna badai maritim, anu, aranjeunna ngaduga bakal aya pangaruhna tina érosi di pantai, anu ayeuna aranjeunna parantos kaleungitan antara 60 sareng 90 séntiméter per taun.

Kusabab konsékuansi ieu, Spanyol tiasa ngagaduhan pangungsi iklim dina taun payun. Salaku tambahan, kanyataan yén période usum garing langkung panjang di daérah semi-gersang belah kidul wétan semenanjung anu parantos, sareng seueur faktor-faktor sanésna, khususna ékonomi, anu nyababkeun migrasi masif anu dilakukeun di Spanyol dina taun XNUMXan .

naék laut

Dina sababaraha taun, dina tingkat konsumsi sareng dégradasi ayeuna, jumlah sampah di laut bakal ngaleuwihan lauk. Diantara proyék anu nyoba ngeureunkeun akibat serius ieu nyaéta suntikan karbon dioksida kana waduk di dasar laut pikeun ngaleupaskeun CO2 tina siklus, eksploitasi hidrat gas, anu cadangan dunya na dua kali lipat tina minyak, gas alam sareng karbon babarengan, atanapi beberesih nepi ka langkung ti lima triliun potongan plastik ayeuna ngambang di sagara.

Éta ogé parantos nyungkeun hormat anu langkung ageung pikeun lingkungan laut Spanyol, anu ngagaduhan 5% tina kaanekaragaman hayati laut di dunya, sakitar 200.000 spésiés, anu ngan ukur 8,6% dijagaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.