Spring of 2017 parantos paling haneut dina rékaman

Térmométer kai

Di Spanyol, dina waktos-waktos ayeuna, rékaman rusak sacara praktis dina unggal usum taun. Salila cinyusu anu urang nembé pas hartosna nilai parantos langkung luhur tibatan biasana ti 1965, anu nalika AEMET mimiti ngagaduhan rékaman ngahijikeun pikeun sakumna nagara.

Saprak taun éta, Spanyol henteu ngalaman sumber cai panas sapertos taun 2017. Tapi urang henteu ngan ukur kedah nyarioskeun perkawis suhu tinggi, tapi ogé pangirangan curah hujan dugi ka 23%. Salaku akibatna, usum panas tiasa janten sesah di sababaraha tempat, khususna dimana henteu hujan pisan atanapi sama sakali dina mangsa éta.

Suhu usum semi 2017

Runut suhu

Gambar - AEMET

Ti 1 Maret dugi ka 31 Méi suhu rata-rata éta 1,7 derajat Celsius langkung luhur tina hartosna nyandak salaku periode rujukan taun 1981-2010); nyaéta 15,4 ° C. Nilai ieu 0,06ºC langkung luhur tibatan nilai pangluhurna saacanna, ngahontal dina 2011.

Upami urang nyarioskeun daérah, AEMET nyorot yén éta haneut pisan di Navarra, Aragon, daratan Andalusia, Basque Country, Castilla y León sareng La Rioja; haneut di sésana semenanjung sareng Kapuloan Balearic, sareng antara haneut pisan sareng haneut pisan di Kapuloan Canary.

Suhu pangluhurna ngahontal di Orense (37,6ºC) tanggal 24 Méi, di bandara Granada (37ºC) tanggal 25 Méi, Bilbao (36,4ºC) tanggal 25 Méi, di bandara Lanzarote (36,1ºC) tanggal 17 April sareng di Gran Canaria (34,2 ºC) ogé dina 17 April.

Hujan 2017 curah hujan

Séri Precipitation

Gambar - AEMET

Salami usum semi kamari 133 liter per méter pasagi murag rata-rata, anu ngagambarkeun a Réduksi 23%. Sanaos kitu, Maret ngagaduhan karakter anu lembab pisan sareng 29% langkung presipitasi, tapi April garing pisan sabab hujan 60% kirang ti biasana, sareng dina Méi éta 23% langkung handap. Éta ngan ukur usum hujan di belah kidul kulon Andalusia di beulah kidul-wétan Komunitas Valencian.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.