Spanyol dina résiko janten gurun akhir abad ka

gurun mediterania garing

Pamaréntah ngaleupaskeun studi taun ayeuna di mana prédiksi yén 75% daérah aya résiko janten résiko upami kaayaan henteu robih. Maksakeun sareng pikasieuneun. Nanging, aya seueur pisan berita anu aya hubunganana sareng bencana iklim anu ngan ukur 0,6% urang Spanyol anu resep kana éta. Sareng leres, aya berita positip, tapi… Naon anu lumangsung? Naha jalma henteu réaksi? Disebut "sindrom bangkong pindang." Filsuf sareng panulis Perancis Olivier Clerc, ngajelaskeun fenomena ieu yén anjeunna mendakan ngajantenkeun janten dongéng. Éta lumaku pikeun sadaya jalma, sabab éta kajantenan pikeun urang sadayana dina sababaraha aspék kahirupan urang. Sindrom bangkong pindang Ujang urang pikeun muhasabah kahirupan urang ku analogi nyata ieu.

Bangkong anu aya dina jero panci badé ngagolak bakal luncat, henteu maot. Nanging, upami bangkong aya di jero pot, sareng suhu cai naék sakedik sakedik dina laju 0,02ºC per menit, éta henteu bakalan. Prosésna lambat pisan sareng teu katingali, sareng pas anjeun sadar masalahna, kasép sareng anjeun maot pindang. Dina sajarah, masalah ieu parantos lumangsung dina langkung ti hiji kasempetan. Kadang laun, kadang éksponénsial. Urang tiasa mendakan masalah ieu bahkan antara sumber daya planét urang sareng overpopulasi anu nyicingan urang. Analisis sakedik ngajantenkeun urang tingali kumaha kami ngalikeun langkung gancang sareng gancang. Sareng bari sigana urang moal terus tumuh dina tingkat anu teu kawates sapertos kitu, urang bakal tetep tumuh. Kalayan parobihan iklim, balukarna sami, aranjeunna katingali, sareng urang tingali éta salaku anu masih jauh.

Résiko kahareup gurun pasir di Spanyol

daérah gurun Spanyol

Dugi ka 2090 diperkirakeun yén diantara 75% sareng 80% permukaan aya dina résiko tina pasir. Program Aksi Nasional ngalawan Desertifikasi nunjukkeun ka urang daérah anu paling gampang parobahan ieu. Pamaréntah komitmen pikeun nyandak inisiatif dina sadaya séktor, khususna anu ngalibatkeun sumber cai, leuweung sareng tatanén anu langkung ageung. Waleran anu dipasihkeun aya kana tilu arah. Dina hiji sisi, nyegah langkung seueur daérah janten gurun. Kadua, rehabilitasi daérah anu parantos dirobihkeun. Akhirna ogé ngembangkeun ku cara berkelanjutan daérah anu garing anu teu tiasa dipulihkeun deui.

Paleoecologists Joel Guiot sareng Wolfgang Cramer ngumumkeun dina majalah Science yén di 2090 satengah Spanyol bakal siga Sahara. Skénario ieu, dibarengan ku suhu anu diramal naék, sareng catetan anu teras-terasan anu kacatet sapertos usum panas ieu, ngajantenkeun prediksi, paling henteu gélo bahkan pikeun anu paling teu percanten. Naék 3 nepi ka 4 derajat di Madrid, anu bakal ngajantenkeun suhu anu sami sareng Casablanca. Sareng ékosistem anyar bakal muncul di baskom Mediterania anu henteu acan katingali dina 10.000 taun.

Tempat anu paling kapangaruhan di Mediterania sareng di Spanyol

bédana lahan baseuh ti gurun

Parobihan curah hujan ogé mangrupikeun faktor sanés. Diantara komunitas anu paling kapangaruhan nyaéta Murcia sareng Komunitas Valencian. Éta tempat dimana pangaruh parobihan iklim paling diarepkeun. Sareng dina dirina, sakumna daérah iklim Tengah garing sareng semi gersang. Diantara anu paling dituduh ningali akibat tina gurun pasir nyaéta periode antara 2041 sareng 2070. Indéks na diperkirakeun bakal luhur pisan, sareng sanaos dianggap yén sababaraha parobihan moal tiasa dihindari, unggal usaha bakal dilakukeun pikeun ngirangan épék.

Paco Gil, sekretaris Organisasi Uni Agraria, ngajelaskeun yén éta sanés ngeunaan janten alarmis, tapi réalisme naon anu kajantenan. "Hujan hujan parantos aya dua dékade, janten nyarios yén gurun gundukan langkung banter unggal dintenna di panto kami henteu ngageter," dina kecap na, hubungan sareng musibah anu parantos dialaman di Murcia.

Urang kedah nyandak tindakan, sadayana sacara umum, sareng waspada ka masa depan anu ngantosan urang. Gurun pasir beuki seueur taneuh di beulah kalér, sareng éta moal direngsekeun ku naburkeun bundaran lalu lintas anu nunjukkeun jukut anu hejo.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.