Spanyol tetep henteu nyanghareupan parobihan iklim

Halodo di Spanyol mangrupikeun masalah anu beuki parah

Spanyol mangrupikeun nagara anu paling rentan ka perubahan iklim, sareng éta ogé mangrupikeun salah sahiji nagara anu ngalakukeun paling henteu pikeun ngungkulanana. Kusabab ieu, sababaraha kota Spanyol, sapertos Barcelona, ​​Madrid, Valencia, Zaragoza, Badalona, ​​Alcalá de Henares sareng Fuenlabrada parantos nyatet kaayaan ngalangkungan manifesto.

Di, pamaréntah pusat diperyogikeun nyandak tindakan anu ngadesek supados nagara tiasa siap pikeun parobihan anu bakal aya payunKusabab upami urang teraskeun tanpa ngalakukeun nanaon, kamungkinan kamungkinan isukan urang bakal sangsara akibat tina pasipitas anu dialami ku anu mingpin nagara ayeuna.

Kota mangrupikeun kota anu paling ngotorkeun, ngahasilkeun 70% émisi gas rumah kaca, sareng dina kasus Spanyol, aranjeunna hiji-hijina anu dugi ka ayeuna nyandak tindakan pikeun merangan parobihan iklim. Kusabab kitu, Déwan Kota Barcelona negeskeun yén aranjeunna moal aya gunana upami aranjeunna henteu dibarengan ku tindakan anu nekad sareng ngadesek ku pamaréntah pusat.

»Manifesto pikeun Aksi Iklim», judul anu dirumuskeun kana dokumén, nungtut éta Pamaréntah ngembangkeun strategi ngalawan perubahan iklim kalayan komitmen anu maju pikeun 2020, 2030 sareng 2050 dina raraga ngahontal skénario anu teu kedah diperyogikeun deui ngagunakeun bahan bakar fosil.

Halodo di Spanyol

Ogé aranjeunna nyungkeun hukum parobihan iklim »Éta ngakuan yén aya alesan fisik, sumberdaya sareng téknis, anu netepkeun wates pikeun substitusi suluh fosil ku énergi anu diperbarui pikeun ngahontal skénario anu ngamungkinkeun ngirangan tapak karbon dina diménsi sareng dina waktos anu diperyogikeun", ti saprak ayeuna Pamaréntah Nagara ngajantenkeun generasi mandiri sareng promosi énergi anu diperpanjangkeun sesah.

Dinten ayeuna, penting pisan pikeun ngalakukeun tindakan anu drastis sareng épéktip: 45% ékosistem utama dina kaayaan goréng sareng 80% daérah nyanghareupan tingkat résiko gurun anu béda sateuacan akhir abad ka.

Anjeun tiasa maca Manifesto ku ngalakukeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.