Naha hujan kirang di Spanyol?

Hujan tungtungna sumping ka semenanjung kami, sanaos bakal dilakukeun pikeun waktos anu pondok, hanjakalna. Henteu hujan ampir 50 dinten sareng ayeuna, ampir umum di panjuru Spanyol, parantos hujan deui.

Mangsa-mangsa usum garing anu urang seret nyaéta ngirangan jumlah cai anu dibendung sareng, ku sabab kitu, sumber daya cai nagara urang. Sanaos kanyataanna hujan bakal turun dina sababaraha dinten ka payun, kaayaan stabilitas antisclonic diperkirakeun balik minggu payun. Kunaon Spanyol sok gaduh hiji anticyclone sareng cuaca anu saé sapertos kitu? Alesanna kusabab Azores Anticyclone. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta?

Anticyclone Azores

anticyclone tina Azores ngusir hujan Spanyol

Nalika usum panas sumping sareng jumlah kajadian radiasi panonpoé langkung ageung, daérah tekanan tinggi anu ngabentuk hiji antisétlon ngabengkak. The anticyclone tindakan minangka tameng sareng henteu ngantepkeun payunna dugi ka kaseueuran Spanyol, janten, moal aya hujan. Hiji-hijina daérah anu langkung teu kajaga nyaéta belah kalér, janten payunna anu ngalir ngalangkungan Éropa tengah tiasa diasupan. Kusabab kitu, usum panas urang ngadaptarkeun saeutik pisan hujan sareng seueur dinten anu cerah, sareng ngan di belah kalér urang tiasa mendakan hujan anu langkung seueur.

Dina usum salju, anticyclone ieu janten langkung alit sareng mundur ka kidul. Kaayaan ieu bakal ngamungkinkeun asupna payuneun Atlantik sareng ngan sababaraha beulah kidul sareng Kapuloan Kanaria anu bakal dijagaan. Éta ogé bakal kéngingkeun jalan bébas asupna angin tiis ti belah kalér.

Kanyataan yén sababaraha sumber atanapi usum gugur langkung hujan atanapi kirang, gumantung kana ayunan ti anticyclone Azores, éta henteu biasana gerak lancar, tapi mantul luhur sareng handap. Nalika parahu turun, éta ngamungkinkeun payunna lebet ka Semenanjung Iberia, sareng nalika hurungna ngahalangan payuneun payun ka semenanjung urang, masihan kami cerah sareng cuaca anu saé.

Kalayan inpormasi ieu anjeun parantos terang naha urang ngagaduhan iklim anu stabil di samenanjung urang.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.