Numa, siklon atipikal, ngabentuk caket Yunani sareng Sisilia

Medicane caket Sisilia sareng Yunani

Kaayaan anu kawilang haneut anu dituju Laut Mediterania taun ayeuna langkung resep ngabentuk siklon atipikal anu disebat Numa anu parantos ngabunuh lima belas urang di daérah Attica, di kuloneun Athena, sareng éta tiasa nyababkeun karusakan anu penting dina dinten-dinten payun.

Jenis siklon Tengah ieu, katelah medicanes, éta mangrupikeun fénoména anu jarang pisan kajadian, tapi nalika éta tiasa ampir ngancurkeun sapertos angin topan anu pencét basisir Amérika atanapi Asia.

Naon ubarna?

Ubar ubar mangrupikeun istilah anu timbul tina kecap Mediterráneo sareng Huracán (topan dina basa Inggris). Masih, aranjeunna henteu kedah bingung kusabab inti siklon Mediterania nyaéta hawa tiissedengkeun anu badai hawa panas. Éta mangrupikeun badai atipikal, anu tuangeun kana panas anu dikumpulkeun ku laut.

Naon akibat anu mungkin tina Numa?

Latihan ubar Numa

Numa, kusabab gabungan hawa tiis tina inti na sareng cai anu kawilang haneut di Laut Tengah, nyaéta nyésakeun hujan gedé. Sajaba ti éta, Éta bakal dibarengan ku angin ngahiliwir anu tiasa kuat pisan, 200 kilométer per jam dimimitian dina Kemis, ngahontal jam pangsibukna dina Saptu sareng Minggu.

Daérah anu paling parah diperkirakeun antara Laut Ionia sareng Balkan Kidul, dimana nepi ka 400 milimeter akumulasi curah hujan tiasa direkam (1 milimeter cai hujan sami sareng 1 liter cai per m2). Sanaos éta parantos nyababkeun karusakan anu signifikan: 15 urang maot sareng seueur anu ngaleungit. Ti dieu, kami ngarepkeun yén inohong ieu ulah ningkat langkung jauh.

Naha bakal hujan di Spanyol?

Di dieu di Spanyol kami hirup salah sahiji halodo paling parah dina sajarah nagara. Hanjakalna, Boh Semenanjung Iberia atanapi kapuloan Balearic atanapi Canary moal nampi setitik Numa.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.