Samudra Hindia

kapuloan sagara india

Diantara sadayana sagara dunya nyaeta Samudra Hindia. Mangrupikeun salah sahiji bagéan lautan global planét urang anu dugi ka daérah Wétan Tengah, Asia Kidul, Australia sareng Afrika Wétan. Éta ngagaduhan ukuran anu sanggup nahan nepi ka 20% sadaya cai di planét. Cai mibanda sajumlah ageung daérah pulau anu cukup dipikaresep ku penjelajah sareng wisatawan. Salah sahiji pulau anu paling dikenal nyaéta Madagaskar.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Samudera Hindia, asal usulna, géologi, iklim, flora sareng fauna na.

Asalna Samudra Hindia

Samudra Hindia

Hal anu mimiti diperhatoskeun nyaéta kabentukna sadaya sagara dunya. Éta parantos netepkeun yén kaseueuran cai dina planét Bumi timbul tina jero kerak bumi berkat kagiatan vulkanik sareng kakuatan puteran. Kusabab di awal pembentukan planet ieu ngan ukur aya uap cai, éta utamina kusabab suhu planétna tinggi pisan sahingga henteu ngantep cai janten cair. Ku jalanna waktos, atmosfir Bumi kahontal dina siang pikeun ngabentuk sagara anu urang terang ayeuna. Salaku tambahan, endapan naék sareng ieu nyandak jumlah cai cair anu langkung ageung anu mimiti disimpen di dataran rendah sareng baskom.

Walungan-walungan anu ngabélaan daérah pagunungan ogé mimiti ngembang. Kalayan gerakan téktonik pelat, buana mimiti misah sareng ngalih, ngahasilkeun sababaraha wates darat sareng laut. Ku cara kieu, Samudera Hindia dibentuk saprak aranjeunna ngabatesan sadaya pasisian buana sareng arus Afrika, Oséania sareng Asia.

Ciri utama

ciri anu nunjukkeun

Sagara ieu aya di antara India kidul sareng Oceania, Afrika wétan sareng kalér Antartika. Éta ngagabung kana salah sahiji aliran tina sagara atlantik di belah kidul-kulon, sedengkeun di belah kidul éta ngamandian basisir Afrika kidul. Ngagabung sareng anjeunna laut Pasifik pikeun beulah wétan kidul.

Éta ngagaduhan jero sareng rata-rata 3741 méter, sedengkeun jerona maksimum na ngahontal 7258 méter, janten lokasi ieu di Pulo Jawa. Urang ogé tiasa nyarios ngeunaan panjang basisir na. Éta ngagaduhan panjang basisir maksimum 66 kilométer sareng volume na sakitar 526 kilométer kubik.

Ieu mangrupikeun lautan panggedéna katilu di sakumna planét kumargi luasna sakitar 70.56 juta kilométer pasagi.

Ngeunaan géologi na, netepkeun yén 86% tina sakumna daérah katutupan ku sédimén pelagis. Sédimén ieu henteu langkung ti usum panas alus anu ngumpulkeun salaku hasil tina déposisi partikel dina dasar laut. Sadaya sédimén ieu biasana dikembangkeun di perairan anu langkung jero sareng diwangun utamina tina cangkang silika biogenik. Cangkang ieu biasana disumputkeun ku duanana fitoplankton sareng zooplankton. Éta ogé biasana diwangun ku kalsium karbonat. Sababaraha sédimén silikiklastik anu langkung alit dipendakan di bojong.

14% permukaan ditutupan ku sakedik lapisan sédimén asli. Sadaya sédimén ieu mangrupikeun séép partikel anu dihasilkeun dina taneuh terestrial sareng ngagabung kana sédimén laut.

Iklim sagara India

Urang badé nyarioskeun perkawis iklim anu aya di sakumna daérah Samudra Hindia. Urang terang yén di beulah kidul sagara aya iklim anu cukup stabil. Nanging, di beulah kalér aya kaseueuran kaayaan anu teu ageung. Ketidakstabilan ieu ngahasilkeun gestation monsoons. Monsoons dipikaterang di sakumna dunya salaku Angin musiman dihasilkeun ku kapindahan sabuk khatulistiwa. Angin muson ieu tiasa dibarengan hujan ageung, sanaos ogé tiasa tiis sareng garing. Sadaya monsun ieu sacara signifikan mangaruhan masarakat anu aya di tempat-tempat ieu sareng anu gumantung pisan kana tatanén.

Hujan ageung sering ngagaduhan dampak negatif kana perekonomian. Hiji conto nyaéta jumlah anu seueur tilelep maot unggal taun di India tina monsun ieu. Di beulah kidul sagara, anginna kirang kuat, sanaos nalika usum panas, biasana aya badai anu cukup kuat sareng ngarusak.

Flora sareng fauna

monsoons

Urang badé nganalisis karagaman anu dihasilkeun sapanjang sagara ieu. Urang terang yén dina flora Samudra Hindia henteu ngan ukur pepelakan laut anu kalebet. Tutuwuhan ieu biasana diwangun ku ganggang héjo, coklat sareng beureum. Éta ogé biasana kalebet sagala jinis flora anu nyicingan basisir sareng di pulau.

Salah sahiji spésiés anu dikenal di sagara ieu nyaéta el Adiantum Hispidulum. Mangrupikeun salah sahiji jenis pakis leutik anu kalebet kulawarga Pteridaceae. Kulawarga ieu ngagaduhan luas distribusi sapanjang wilayah Polinésia, Australia, Afrika, Selandia Anyar sareng kaseueuran pulau di Samudra Hindia. Mangrupikeun jenis pakis anu tiasa tumuh di antara batuan atanapi di sababaraha tempat anu ngagaduhan taneuh anu langkung mayungan. Éta dicirikeun ku gaduh gumpalan sareng panjangna tiasa dugi ka 45 séntiméter.

Éta ngagaduhan daun jenis segitiga sareng elips sareng éta muka dina tip anu puncakna dina bentuk kipas atanapi intan. Angin tina sagara ieu nyababkeun iklim lembab anu ngamungkinkeun tumuhna jenis pakis ieu di kapuloan.

Salah sahiji spésiés flora anu paling loba pisan sareng unik di Samudra Hindia nyaéta Andasonia. Ieu tangkal unik anu ngagaduhan batang ageung, henteu teratur atanapi ngawangun botol anu pinuh ku hungkul. Jangkungna osilasi kurang leuwih antara 33 méter, sedengkeun diaméter makuta na tiasa langkung ti 11 méter.

Sedengkeun pikeun fauna, éta langkung terbatas kusabab wilayah maritim éta henteu ngagaduhan jumlah fitoplankton anu cekap, anu janten dasar tina wéb tuangeun. Nanging, sababaraha spésiés sapertos hurang sareng tuna aya di beulah kalér, sareng sababaraha sapertos lauk paus sareng penyu. Aya ogé sababaraha daérah sareng terumbu karang.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Samudra Hindia sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.