Saatos Harvey, sareng Irma, ayeuna sumping Maria, topan anu sanés

Hurricane Maria map angin

Peta angin ayeuna

Saatos jalan anu parah dina Hurricane Irma, badai énggal anyar ngancam Lesser Antilles, di Karibia. Taufan Maria. Dampak na diperkirakeun dina sababaraha jam ka payun, di daérah ieu anu pangaruh Irma aranjeunna pisan ngancurkeun. María, anu mangrupikeun badai tropis, parantos dikuatkeun dina sababaraha jam terakhir dugi ka badai kategori 1. Kitu ogé, sadayana nunjukkeun yén dina waktos Maria bakal tetep beuki kuat, sareng deui aya bewara deui di Puerto Rico.

Sadayana bakal gumantung kana kumaha mekarna sareng upami tungtungna "mutuskeun" ngarobih lintasanana. Di momen diperkirakeun yén éta tiasa nyebrangan Pulo Puérto Riko, sareng éta dilakukeun ku kategori anu langkung luhur tibatan anu ayeuna. Usum topan henteu acan réngsé, sareng éta naha masih aya anu énggal.

Alarm di daérah sareng pangaruh Fujiwhara

Hurricane Maria dimana tujuanna

Taufan Maria, ramalan dina 72 jam

Numutkeun ka Pusat Hurricane Nasional AS, kadatangan Hurricane Maria di Kapuloan Leeward di Karibia diperkirakeun Senén soré ieu. Éta ogé nambihan éta Salami 48 jam ka payun éta bakal teras-terasan janten langkung seueur fuerte. Aya bewara peringatan di Guadeloupe, Dominica, Montserrat, Saint Kitts, Nevis sareng di Martinique. Ngitung yén seueur daérah anu nuju dimana waé anu dituju parantos katarajang ku Irma, aranjeunna ngajantenkeun kaayaan langkung rumit. Diantara kapuloan éta nyaéta Antigua sareng Barbuda, dimana panorama éta suram.

Aya ogé topan aktif anu sanés di Atlantik, Hurricane José. Kanggo ayeuna, éta henteu janten ancaman, tapi kanyataan yén aya dua topan anu caket pisan tiasa nimbulkeun naon anu katelah "Pangaruh Fujiwhara". Gumantung kana modélna, ramalan tiasa atanapi henteu ngakibatkeun pangaruh ieu. Ngartos naon perkawis éta, asalna janten siga sajenis tarian "anéh" antara angin topan aranjeunna parantos caket pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.