Ringkesan kajadian astronomi taun 2018

taun astronomi 2018

Taun 2018 parantos dimimitian saminggu sareng dua dinten ka pengker sareng dimuat kajadian astronomi anu béda yén anjeun moal sono. Tina bentang ragrag dugi ka samagaha.

Naha anjeun hoyong terang naon kajadian anu ngantosan urang sapanjang taun?

Kajadian anu aya hubunganana sareng bulan

samagaha bulan

Titik anu pang caketna Bulan ka Bumi éta disebut perigee. 2 Januari kamari ieu, bulan aya di Perigee. Kusabab posisi bulan ayeuna, urang bakal tiasa ngaraosan purnama anu sanés dina sasih 31 Januari. Kajadian ieu anu henteu sering kajadian disebut Bulan Biru, sanaos warnana teu katenjo. Salaku tambahan, samagaha lunar total bakal kajantenan, tapi éta moal katingali di Spanyol. Upami anjeun hoyong ningali fenomena ieu anjeun kedah indit ka Amérika Kalér sareng Australia.

nu lain samagaha lunar total tiasa dinikmati dina 27 Juli sareng éta bakal langkung ngajentul tibatan anu tiheula, kumargi Bulan tiasa ditingali dina nada beureum. Gerhana ieu tiasa dititénan di Spanyol sareng daérah anu pangsaéna bakal aya di Kapuloan Balearic, gaduh maksimal samagaha dina 22:21 (waktos semenanjung).

Kajadian anu aya hubunganana sareng matahari

samagaha panonpoé parsial

  • Tanggal 3 Januari, Bumi disimpen dina titik anu pang caketna sareng Matahari, nempatkeun ngan ukur 147 juta kilométer.
  • Tanggal 15 Pébruari, samagaha panonpoé samentawis bakal kajadian, sanaos éta moal katingali di Spanyol. Éta ngan ukur bakal katingali di Antartika sareng Amérika Kidul.
  • Tanggal 6 Juli, Bumi bakal aya di tempat anu paling jauh ti Surya 152 juta kilométer.
  • Gerhana panonpoe parsial anu sanés dijadwalkeun pikeun 13 Juli, tapi éta moal katingali di Spanyol ogé, ngan ukur di Antartika sareng Australia kidul.
  • Tanggal 11 Agustus bakal aya samagaha panonpoé parsial anu ngan ukur tiasa ditingali ti Greenland sareng belah kalér ekstrim Kanada, Éropa sareng Asia kalér.

Kajadian Starfall

Acara pancuran meteor dibédakeun janten dua: anu paling lemah sareng paling kuat. Hayu urang mimiti ningali kompilasi tina kajadian bintang némbak lemah sareng tanggal éta bakal lumangsung.

Leuleus ragrag kalaparan

taurid sareng leonid

taurid sareng leonid

  • Dina Pébruari urang bakal ngagaduhan dua acara pancuran meteor minor anu dikenal salaku alpha-centáurides sareng délta-leonid. Anu mimiti bakal dilaksanakeun dina 8 Pébruari sareng anu kadua tanggal 24.
  • Dina Maret urang tiasa nampi dua hujan minor anu disebat Gamma-Normid sareng Virginid. Aranjeunna bakal lumangsung tanggal 13 sareng 25, masing-masing.
  • Dina April urang bakal tiasa ningali di langit hujan meteor anu henteu dikenal disebut liris sareng pi-puffy, kajadian dina 22 sareng 24 April.
  • Tanggal 20 Méi anjeun tiasa ningali Sagittarids. Ieu meteor lemah.
  • Tanggal 27 Juni bakal lumangsung bintang-bintang némbak anu disebat booties, janten ogé kirang dikenal.
  • Juli bakal janten bulan dimana seueur kajadian bintang némbak bakal kajadian, sanaos henteu pati relevan sareng Perseids dina bulan Agustus. Urang mimitian sasih ku Pegasid Tanggal 10 Juli, urang teraskeun sareng Fénisida dina tanggal 13 Juli, urang bakal teraskeun Austrinid Pisces sareng Kidul Delta-Aquarids dina tanggal 28 Juli sareng, pikeun akhir bulan, alpha-capricorn tanggal 30.
  • Dina bulan Agustus urang ogé bakal ngagaduhan acara meteor lemah sanés anu dikenal salaku iota-akuarid kidul (4 Agustus), délta-aquarids kalér (8 Agustus), anu kappa-cgnids (18 Agustus) sareng anu kalér iota-akuarium (20 Agustus).
  • Dina Séptémber kami bakal ngagaduhan sababaraha pancuran bintang némbak samar-samar sumebar sapanjang bulan. Dina 1 Séptémber kami bakal ngagaduhan alpha-aurigid, 9 delta-aurigid sareng piscid 20.
  • Oktober ogé ngagaduhan sababaraha pancuran meteor lemah anu katelah éta draconids (8 Oktober), lAce epsilon-geminids (18 Oktober) sareng orionid (21 Oktober).
  • Nopémber ngagaduhan opat Pancuran Meteor lemah anu sumebar sapanjang bulan. Aranjeunna katelah taurid kidul, taurid kalér, leonid sareng alpha-monocerotids. Aranjeunna bakal kajadian dina dinten 5, 12, 17 sareng 21, masing-masing.
  • Pikeun nutup taun dina bulan Désémber, anu chi-orionid (2 Désémber), Fénisida (6 Désémber), anak anjing / vélidas (7 Désémber), monokérotid (9 Désémber), sigma-hidrida (12 Désémber), tuang aranjeunna aubergines (20 Désémber) sareng ursid (22 Désémber). Hujan ieu sigana henteu katingali, kumargi aya langkung mendung dina bulan Désémber.

Bentang ragrag anu langkung kuat

perseids

perseids

Tilu acara Meteor Pancuran paling kawéntar bakal lumangsung sapanjang taun. Kajadian ieu tiasa langkung ditonjolkeun sareng dipikaterang ku seueur penggemar astronomi (sareng anu henteu). Kajadian ieu nyaéta:

  • Éta aquarids. Aranjeunna dipikaterang pakait sareng Komet Halley anu kawéntar. Mangrupikeun pancuran meteor kalayan kagiatan 60 meteor per jam sareng bakal tiasa dibayangkeun dina 6 Méi.
  • Dina Agustus éta bakal lumangsung perseids atanapi cimata San Lorenzo anu kawéntar. Éta pancuran dugi ka 100 meteor per jam sareng bakalan maksimal 13 Agustus.
  • Dina Désémber hujan paling spektakuler béntang némbak taun bakal kajadian, Geminid. Maksimumna bakal kajantenan tanggal 14 Désémber sareng kagiatanana bakal sumping nepi ka 120 meteor per jam.

Kalayan inpormasi ieu, anjeun moal ngagaduhan alesan pikeun sono sadaya kajadian astronomi anu bakal kajantenan sapanjang taun ieu. Ngarasakeun aranjeunna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.