Rencana adaptasi pikeun perubahan iklim diluncurkeun di Spanyol

Basisir Spanyol rentan pisan kana parobihan iklim

Naékna permukaan laut Mangrupikeun salah sahiji akibat tina parobihan iklim anu kota-kota basisir sapertos London atanapi Los Angeles anu paling sieun. Dina nyanghareupan naékna permukaan laut, sadaya kagiatan ékonomi sareng bumi jutaan jalma tiasa sacara banjir.

Pikeun ieu, Direktorat Jenderal Keberlanjutan Basisir sareng Laut parantos diluncurkeun Stratégi Adaptasi Basisir Spanyol kana Parobihan Iklim. Spanyol mangrupikeun nagara anu rentan pisan akibat tina parobihan iklim sareng, saatos naékna permukaan laut, éta kedah milarian solusi. Naon adaptasi perubahan iklim basisir?

Strategi Adaptasi Basisir Spanyol kana Parobihan Iklim

Prakarsa ieu dimimitian ku tujuan ngalaksanakeun diagnosis dina résiko anu aya hubunganana sareng perubahan iklim di basisir. Sakali résiko anu ditimbulkeun ku kota-kota basisir parantos dianalisis, upaya bakal dilakukeun pikeun nyoko kana tindakan anu layak sareng lumayan pikeun merangan naékna permukaan laut.

Naékna permukaan laut tanpa diragukeun konsékuansi utama parobihan iklim anu paling mangaruhan pantai, kumargi hartosna leungitna daérah kusabab régrési basisir. Salaku tambahan, naékna permukaan laut ogé nyababkeun asupna salin ka muara sareng akuifer (kaleungitan langkung seueur cai minum anu disimpen), erosi pasisian, leungitna ékosistem langsung kusabab pemanasan cai laut sareng paningkatan frékuénsi sareng kuatna badai.

Kusabab tindakan ngalawan parobihan iklim anu didirikeun dina Pasatujuan Paris teu acan ngawitan ngahasilkeun buah, Spanyol kedah milarian alternatif pikeun adaptasi. Strategi ngajukeun tilu jinis intervénsi pikeun ngeureunkeun épék ieu: fisik, sosial sareng kelembagaan. Éta sipat sosial ditangtoskeun dina adaptasi prasarana atanapi larapna larutan dumasar kana alam, sapertos restorasi bukit pasir atanapi lahan baseuh. Ukuran sosial tingal palatihan atanapi patukeuran inpormasi, kalebet nyiptakeun sistem waspada. Akhirna, jalma-jalma anu sifatna institusional mangaruhan kana generasi insentif pajak atanapi peraturan anu ngamajukeun panggunaan pantai anu lestari.

Salah sahiji masalah ageung sareng strategi ieu nyaéta henteu ngagaduhan ramalan ékonomi, tibatan, langkah-langkah anu diusulkeun kedah dibiayaan ku Menteri Pertanian sareng Lingkungan.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.