NASA ngusulkeun rencana anu ambisius pikeun… Deflect Meteorites!

Pikeun aranjeunna anu henteu acan ningali éta, kami nyéépkeun potongan pilem Armageddon. Éta tiasa janten salah sahiji pilem munggaran anu aya dina pipikiran, saatos pengumuman ku NASA nembé. Dina pilem Armageddon, meteor ageung nuju planét urang. Cara anu digunakeun dina pilem pikeun ngaleungitkeunana nyaéta badarat dina astéroid. Teras jantenkeun liang ageung pikeun nempatkeun bom teras diledurkeun. Ku cara kieu dimungkinkeun pikeun ngabagi meteorite kana dua lembar anu, babarengan sareng dorongan, masing-masing ngalirkeun ku hiji sisi planét urang.

Upami rencana anu ambisius kahontal, éta bakal janten tonggak sejarah anu hébat dina sajarah 58 taun lembaga. Manajemén anu langkung éksténsif yén spésiés urang ngahontal lingkunganana pantes dicerminkan. Nyatana, bahkan aya skala pikeun ngukur tingkat kamekaran téknologi pikeun peradaban, sareng perpanjangan anu dilakukeun ku élmuwan. Tapi dinten ieu urang badé nyarioskeun perkawis proyék NASA.

Kumaha cara aranjeunna pikeun ngahontal éta?

Nami program anu bakal dikembangkeun ku proyek disebat DART, anu singkatan tina "Tes Asihan Hébat Asteroid." Tujuanana nyaéta pikeun mindahkeun batu-batu gedé ieu ti planét urang.

didymos meteorite

Poto anu disayogikeun ku ESA proyek

Keur kitu, Aranjeunna badé ngaluncurkeun kapal anu nabrak asteroid Didymos, anu dina basa Yunani hartosna kembar. Didymos diwangun ku dua fragmen, Didymos A, diaméterna 780 méter sareng B, 160 méter. Aranjeunna bakal lulus 11km ti Bumi dina Oktober 2022 teras di 2024.

Téhnik defleksi, nyaéta defléksi lintasan astéroid, bakal dilaksanakeun babarengan sareng ahli ti Laboratorium Fisika Terapan Universitas John Hopkins di Maryland. "Badé Misi munggaran NASA pikeun nunjukkeun naon anu katelah téhnik dampak kinétik pikeun membela diri ngalawan poténsial pangaruh hareup tina astéroid. Babasan ku Lindley Johnson, Patugas Pertahanan Planét NASA.

meteor Armédon

Pesawat ruang angkasa bakal diluncurkeun ka dampak dina 21.600km / jam. Atanapi naon anu sami, dina 6km per detik, kira-kira 9 kali laju pelor. Kalayan ieu, épék pangaruhna tiasa dianalisis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.