Rajana tiasa lebet kana cai sateuacan akhir abad ka

Caah di Rajana

Rajana Mangrupikeun kota basisir dimana langkung ti lima juta jiwa cicing. Iklim di dinya parantos ngajantenkeun éta salah sahiji tempat wisata anu paling di dunya, sareng nyaéta, saha anu henteu resep cicing di daérah anu suhu hampang sapanjang taun?

Tapi tempat anu saé ieu naék kira-kira dua méter dpl. Saeutik teuing nalika urang ngémutan yén sagara tiasa naék opat méter dina akhir abad ka. Jadina, éta sigana bakal teleb pisan numutkeun panilitian anu dimuat dina jurnal 'Élmu'.

Peleburan kutub mangrupikeun prosés anu, kusabab kanaékan suhu, janten teu kaampeuh. Panulis panilitian, Twila Moon, ti Universitas Colorado (Amérika Serikat), mikir yén »bagian ageung tina lebur teu tiasa dibalikkeun sareng mangrupikeun akibat tina perubahan iklim anu disababkeun ku manusa». Tangtosna, sadayana és anu dilebur kedahna kamana waé, ka laut, nyababkeun tingkat na ningkat sacara progresif.

Upami henteu aya tindakan anu épéktip anu leres, »Urang bakal ningali Rajana ngaleungit handapeun caiCeuk Bulan. Sanaos sanés ngan ukur Miami, tapi ogé sadaya kota anu di luhurna saukuran handap pisan tina permukaan laut, sapertos Venice, Buenos Aires, Shanghai, atanapi Los Angeles.

Jalan Raya Banjir Miami

Ogé, anjeun kedah émut éta glasier mangrupikeun sumber cai anu penting pisan pikeun seueur daérah dunya. Upami aranjeunna ngaleungit, ékosistemna bakal maot, anu bakal nyababkeun migrasi manusa anu masif, kalayan sagala hal ieu diperyogikeun (kamungkinan konflik bersenjata, kurang sumberdaya dasar, naékna harga pangan, sareng anu sanésna).

Numutkeun perkiraan panganyarna, 52% glasier leutik Swiss bakal ngaleungit dina 25 taun ka hareup, sedengkeun Kanada kulon bakal tanpa 70% na sorangan ku 2100.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.