RH

kalembaban antara tangkal

Salah sahiji istilah anu paling sering dianggo dina laporan meteorologi sareng meteorologi nyaéta tina kalembaban relatif. Sanaos urang ngupingna unggal dinten dina tipi sareng radio, sababaraha urang terang naon hartosna ieu.

Istilah kalembaban relatif Éta hartosna henteu langkung ti kamampuan hawa nyerep langkung seueur Uap.

Upamana waé dina laporan cuaca anjeun ngadangu kalembaban relatif: 40%. Ieu ngandung harti yén, tina kandungan cai Tiasa waé hawa tiasa ngagaduhan kaayaan dina waktos éta (tekanan sareng suhu), éta ngan ukur ngagaduhan 40%.

Sakumaha anjeun parantos perhatoskeun, hawa moal tiasa nampi kalembaban anu teu terbatas, ku sabab upami dina hiji dinten halimun kandel, dimana kalembaban relatif 100%, upami hiji jalma ngesang, hésé pisan ngejat kesangna, anu hartosna yén ngaleungitkeun panas awak henteu gancang, nyababkeun flushes panas sareng ngarareunah umum.

Nalika kalembaban relatif ngahontal 100% éta ngahontal naon anu katelah titik jenuh.

Sapertos sadaya bahan, hawa ogé ngagaduhan wates pikeun nyerep Uap. Bayangkeun yén anjeun parantos tumpahkeun sagelas cai dina méja sareng anjeun hoyong tegalan ku kaén. Gumantung kana bahan naon tina lawon anu didamel, éta tiasa nyerep langkung seueur kalembaban tibatan anu sanés didamel tina bahan sanés, nanging aya waktuna nalika éta henteu tiasa deui ngumpulkeun langkung cai sareng anjeun kedah ngébréhkeunana.

Hal anu sami kajadian sareng hawa, sareng nalika titik ieu kahontal, éta henteu ngagaduhan kapasitas kanggo teraskeun nampi beueus, sareng uap cai éta kondensasi, biasana nyababkeun fénoména sapertos embun, halimun, halimun atanapi ibun.

Beda antara kalembaban relatif sareng kalembaban mutlak nyaéta anu munggaran mangrupikeun ukuran perséntase, nyaéta, saloba persén cai anu tiasa dikandung ku hawa, éta ngagaduhan; Sabalikna, kalembaban mutlak mangrupikeun ukuran tina jumlah cai ku beurat anu dikandung ku hawa, sareng dianggo pikeun ngagambarkeun gram atanapi kilogram.

Gambar: Wikimedia Commons


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   frida cenahna

    Saé pisan dipedar. hatur nuhun pisan

  2.   Neuteup cenahna

    dina parél udara naék asor mutlak turun?

  3.   Victor cenahna

    Kuring parantos jelas, kuring resep panjelasanana. Salam.

  4.   noel leandro cenahna

    Penjelasan anu saé ……… .. Maksad abdi yén handap asor relatif kesang kuring ngaluarkeun panas tina awak kuring langkung gancang kusabab hawa nyerep langkung seueur panas ... ..cool

  5.   Emily Itamar Ullauri Jiménez cenahna

    hatur nuhun kanggo sadayana KISSES

  6.   Javier A. Diaz cenahna

    Spektakuler ………… .. panjelasan anu hadé