Pleistocene fauna

Pleistocene fauna

Waktos tina Pleistosen éta divisi géologis munggaran di Mangsa kuartérér. Hal ieu utamina dicirikeun ku suhu handap anu nutupan ampir kabéh planét sareng és. The Pleistocene fauna éta dicirikeun utamina ku penampilan mamalia ageung sapertos mamalia. Kami ogé niténan dina periode waktos ieu épolusi spésiés manusa. Nya dina waktos ayeuna karuhun manusa modéren muncul.

Dina tulisan ieu urang bade nganalisis sadaya ciri sareng evolusi fauna Pleistosen.

Kontéks umum fauna Pleistosen

Pikeun ngartos kamekaran fauna Pleistosen, urang kedah ngartos kontéks anu umum, boh iklim, boh géologi, jst. Ieu mangrupikeun waktos anu mangrupikeun salah sahiji anu paling sering diulik sareng anu paling gaduh catetan fosil. Kusabab kitu, éta parantos janten salah sahiji waktos nalika aya inpormasi anu langkung jembar sareng dipercaya. Mangsa ieu waktos dimimitian 2.6 juta taun ka pengker sareng réngsé saatos jaman és terakhir, sakitar 10.000 SM

Salami periode ieu, mamalia ageung ngagaduhan kaagungan anu pangageungna, dina hal pamekaran sareng kaagaman. Diantarana waé nyaéta mamut, megatherium sareng mastodon anu sacara dominan sacara praktis di sakumna planét. Karakteristik anu ngabédakeun aranjeunna béda ti sésa fauna nyaéta ukuranana ageung. Urang ogé kedah masihan koméntar ngeunaan kamekaran karuhun manusa sapertos Homo erectus, Homo habilis, sareng Homo neanderthalensis.

Ngeunaan géologi, urang mendakan yén aya sakedik kapindahan buana. Dina hal ieu, drift buana rada handap sareng tetep sapertos kitu ti saprak éta. Parantos dina waktos ayeuna buana gaduh posisi anu sami sareng anu aranjeunna ayeuna. Nganalisis iklim urang tingali yén aya dominasi suhu handap. Sareng waktos ieu sababaraha siklus glasial kajantenan. Éta tetep sapertos kitu dugi ka akhir jaman és anu terakhir. Kaseueuran planétna katutup ku és. Spesialis parantos nyatet yén sakitar 30% permukaan bumi sadayana beku. Kutub kidul di Antartika leres-leres katutup ku és sapertos ayeuna. Sadaya lahan Lingkaran Arktik ogé aya di dinya.

Sakali kami parantos nganalisis kontéks periode waktos ieu, urang mimiti nganalisis fauna Pleistosen.

Pleistocene fauna

Pleistosen mega fauna

Salami waktos ieu mamalia anu janten kelompok anu dominan. Ngajaga umumna sagala hégemoni anu dimimitian ti jaman baheula. Di fauna Pleistosen, mecenghulna anu disebut megafauna menonjol. Megafauna ieu ngarujuk kana sato ageung anu sanggup nahan suhu handap anu aya dina waktos éta.

Sanaos mamalia mangrupikeun kamekaran maksimal sareng kaanekaragaman fauna jaman ayeuna, kelompok sato sanés sapertos manuk, amfibi sareng réptil ogé teras-terasan dirobih. Kaseueuran kelompok sato ieu tetep dugi ka ayeuna. Nanging, teu tiasa dibantah yén mamalia mangrupikeun raja-raja dina jaman ieu.

Megafauna Pleistosen diwangun utamina ku sato ageung. Diantara sato-sato ieu kami nyorotkeun paling seueur wakil anu mammoth, megatherium, smilodon, elasmotherium, antara séjén. Urang bade nganalisis hiji-hiji sato utama sato Pleistosen.

mammoth

Sasatoan ieu kagolong kana genus Mammuthus sareng katingalina mirip pisan sareng gajah anu urang gaduh ayeuna. Salah sahiji ciri anu paling wawakil pikeun grup ieu nyaéta manjangan irung. Ieu kusabab aranjeunna kagolongkeun kana ordo Proboscidea sareng ngagaduhan organ anu sacara ékol dikenal salaku batang. Nami ilmiah na nyaéta proboscis. Mamang ogé dipibanda panjang, taring seukeut anu ngabantosan ngabéla poténsial prédator. Taring ieu ngagaduhan lekukan anu berorientasi ka luhur. Tanduk ieu didamel tina gading.

Gumantung kana luas distribusi individu sareng jarak atanapi jarak ti daérah anu handap suhu, awak ditutupan ku bulu kirang langkung. Kabiasaanna atanapi tuangeunana hérbal. Ieu ngajantenkeun taring ngan ukur ngagaduhan fungsi pertahanan. Sanaos penampilan anu luar biasa sareng kagolongkeun kana gugus megafauna Pleistosen, janten punah dina jaman ayeuna. Atuh ku seueur catetan fosil, tiasa pisan terang seueur ngeunaan morfologi sareng cara hirup spésiés ieu.

Megatherium

Sasatoan ieu kagolong kana urutan Pilosa sareng aya hubunganana sareng sloths ayeuna. Mangrupikeun jinis sato anu janten salah sahiji sato anu panggedéna anu nyicingan bumi. Rata-rata beurat na nyaéta antara 2.5 sareng 3 ton sareng panjangna sakitar 6 méter. Spésiés ieu parantos diulik berkat fosil anu dikoléksi. Tulang na cukup kuat, janten disangka éta kedah ngadukung seueur daging.

Sapertos sloths ayeuna, aranjeunna ngagaduhan cakar anu panjang pisan. Cakar ieu dianggo utamina pikeun ngagali tuangeun. Diét aranjeunna sapinuhna dina oray sangkaan panginten yén aranjeunna ngagaduhan kabiasaan nyalira. Awak katutupan ku bulu kentel anu ngabantosan nyalindung tina suhu anu handap anu aya dina jaman éta. Habitat sareng luas distribusiana diperpanjang ku zona Amérika Kidul.

smilodon

Sasatoan ieu kagolong kana kulawarga Felidae, janten saderek langsung tina felines ayeuna. Ciri utama na nyaéta ukuran na ageung sareng dua taring panjang anu turun tina rahang na luhur. Hatur nuhun kana ciri-ciri ieu smilodon katelah sadunya salaku »Macan berotot gigi». Éta mangrupikeun sasatoan anu paling diulik dina sadaya sejarah sabab éta ogé aya dina seueur carita sareng mitologi.

Hatur nuhun kana fosil anu parantos dikumpulkeun tina spésiés ieu, jalu tiasa ngahontal dugi ka 300 kilo beuratna. Aranjeunna hirup utamina di sadaya daérah Amérika Kalér sareng Kidul.

elasmotherium

Éta mangrupikeun salah sahiji mamalia anu kagungan kulawarga Rhinocerotidae, anu aya hubunganana sareng badak ayeuna. Karakteristik utama sato ieu nyaéta ngagaduhan tanduk ageung anu menonjol tina tangkorakna sareng anu tiasa dugi ka langkung ti dua méter. Diét aranjeunna hérgivora sareng tuangeun utami nyaéta jukut.. Sapertos mamalia Pleistosen séjén, éta awakna ditutupan ku bulu anu kandel. Habitat sareng luas distribusi na aya di daérah Asia tengah sareng stepa Rusia.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan fauna Pleistosen.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.