Perjalanan udara bakal langkung ngagalura kusabab perubahan iklim

Pesawat komérsial

Upami anjeun sieun kaributan, kamungkinan dina sababaraha taun anjeun bakal lirén nganggo pesawat, sareng éta parobihan iklim bakal ningkatkeun résiko gejolak parna ku 149% numutkeun panilitian anu diterbitkeun dina Advances in Atmospheric Élmu.

Kunaon Alesanna, para ahli percaya, nyaéta yén parobihan anu lumangsung di atmosfir bakal ngahasilkeun variasi anu langkung kuat dina arah atanapi kakuatan arus angin.

Naon kaayaan nu teu tenang?

Ti dieu, tina taneuh, sigana hawa na kirang langkung kénéh, leres? Nanging, ieu henteu kitu. Hawa dina gerakan anu teras-terasan: kadang-kadang seragam, tapi di sababaraha daérah gangguan muncul dina bentuk eddies. Nalika kapal terbang ngalangkungan salah sahiji daérah anu ngagalura ieu, urang tiasa ngagaduhan sensasi yén éta ngumbara di jalan kalayan seueur liang, atanapi sensasi abot atanapi enteng.. Kami terang ieu salaku kaayaan anu teu tenang.

Ieu henteu hartosna yén pesawat badé lirén ngalayang, tapi éta ngan saukur di daérah anu hawa na teu stabil.

Naha ngalayang bakal bahaya di masa hareup?

Gejolak tiasa ngahasilkeun urang (kuring kalebet) perasaan hanjakal anu cukup signifikan, dugi ka nalika urang ningali yén dinten angkat langit bakal mendung, atanapi upami payun anu tiis atanapi haneut sumping, urang milih ngarobih hiber Janten leres, urang kedah waspada kanggo sababaraha taun ka payun.

Nyatana, numutkeun panilitian ieu karusuhan parna bakal ningkat ku 149%, sedeng-parah ku 127%, sedeng ku 94% sareng lampu-sedeng ku 75%. Paul Williams, salah sahiji panulis panilitian, nyarios yén "bahkan pikeun wisatawan anu paling berpengalaman kanaékan 149% karusuhan parna anu disababkeun pikeun alarm."

Cumulus awan katingali tina kapal terbang.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.