Parobihan iklim tiasa nyababkeun kaleungitan kabeungharan pangbadagna di Amérika Serikat

Kabeungharan Amérika Serikat ngaleutikan kusabab perubahan iklim

Parobihan iklim mangrupikeun bencana pikeun dunya. Seueur nagara tiasa kaleungitan kabeungharanana upami parobihan parobihan iklim teras-terasan. Upami henteu aya tindakan pikeun méréskeun éta, Amérika bakal kaleungitan kabeungharan pangageungna dina sadaya jujutanana.

Pangaruh tina parobihan iklim tiasa ngahasilkeun bédana anu langkung ageung antara kamiskinan sareng henteu sami antara nagara bagian kidul sareng tengah. Naon anu tiasa janten kajayaan Amérika?

Parobihan iklim nyiptakeun kamiskinan

Panilitian parantos dilakukeun di Universitas California Berkeley ngeunaan biaya anu tiasa diturunkeun tina perubahan iklim upami urang teraskeun kana jalur anu ayeuna. Panaliti anu tanggung jawab pikeun panilitian, Salomon Hsiang, nyatakeun yén lamun urang teraskeun kana tingkat émisi gas rumah kaca ayeuna, Éta tiasa nyababkeun pangalihan kabeungharan pangageungna ti jalma miskin ka jalma beunghar dina sadaya sajarah AS.. Analisis mastikeun yén anu katilu paling miskin di kabupatén tiasa "sangsara karuksakan ékonomi anu bakal ngarugikeun dugi ka 20% tina pendapatanana upami pemanasan tetep henteu tetep."

Nagara-nagara di beulah kidul sareng bagéan handap Midwest mangrupikeun nagara-nagara anu bakal kaleungitan kasempetan ékonomi anu paling parah sabab janten langkung goréng sareng haneut. Di sisi sanésna, nagara-nagara anu langkung tiis di wates kalér sareng di Pegunungan Rocky, bakal nguntungkeun tina perubahan iklim sabab bakal ningkatkeun biaya kaséhatan, tatanén sareng tanaga.

Tim paniliti ngitung yén naékna hiji derajat Fahrenheit dina suhu global bakal nempatkeun tekanan dina ékonomi A.S. rugi perkiraan 0,7% tina produk doméstik kotor na (PDB), sanaos tiap tingkat pemanasan tambahan bakal hargana langkung mahal tibatan anu terakhir.

Tungtungna, sababaraha ramalan iklim dilakukeun kanggo waktos payun di mana naékna permukaan laut diperkirakeun sareng kabutuhan pikeun ngalih ka daérah anu langkung aman pikeun sadaya jalma anu cicing di kota-kota basisir.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.