Parobihan iklim mangaruhan kasuburan karang

karang-karang

Parobihan iklim nyababkeun karusakan di batu karang. Salah sahiji pangaruh anu aya dina karang salaku réspon kana setrés anu dihasilkeun ku ningkatna suhu permukaan laut nyaéta ngabodaskeun.

Ngabodasan tungtungna maéhan batu karang sahingga ngancurkeun kasaimbangan ékologis ékosistem kumargi sadaya spésiés anu gumantung kana karang henteu aya panyumputan. Bleaching ogé parantos dipendakan pikeun ngirangan kasuburan karang. Di Karang Hébat Hébat Australia Daérah ageung parantos kacatet dimana aranjeunna sangsara ngabodaskeun.

Karang ngagaduhan cara réproduksi anu khas pisan. Disebatna badai salju di jero cai. Ieu kusabab unggal taun, karang nyingkronkeun pikeun ngusir trilyunan endog sareng spérma. Fénoména ieu nyababkeun polip karang janten kumalayang nalika ngijil sareng nalika turun aranjeunna tiasa nangkél ka karang ngabantosan tumuh sareng ngawangun sakedik-sakedik.

Taun ayeuna, fénoména anu kawéntar ieu henteu kajantenan dina sagala intensitasna kusabab pangaruh tina parobihan iklim. Kalayan pemutihan, seueur karang anu kapangaruhan parah sareng seueur anu sanésna ngagaduhan masalah pamijahan taun ayeuna. Bleaching parantos mangaruhan kasuburan karang anu salamet. Tanpa kontribusi ieu jalma anyar ka karang, éta beuki rentan sareng gampang musnah.

The Great Barrier, anu nganggo panjangna 2.300 kilométer Éta mangrupikeun sistem karang pangageungna di dunya sareng Situs Warisan Dunya UNESCO, éta nyanghareupan krisis anu paling parah disababkeun ku pemutihan karang salaku akibat tina pemanasan perairan daérah.

Dina raraga meringankeun pangaruh ieu sareng karusakan karang, émisi karbon kedah dikirangan. Jeung Pasatujuan Paris Tujuanana pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca sareng dipiharep, ku cara kieu, pemutihan karang tiasa dieureunkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.