Unggal euro anu diinvestasikeun dina parobihan iklim bakal ngahémat 6 euro ka payun

investasi dina perubahan iklim ngahémat kahareup

Dina sadaya aspek lingkungan, pencegahan mangrupikeun alat anu pangsaéna. Sakumaha aranjeunna sering nyarios, "pencegahan langkung saé tibatan ngubaran". Salaku conto, ngeunaan masalah kahuruan leuweung, langkung saé pisan investasi dina ngatur rohangan alam ogé, tibatan nyobian ngalereskeun karusakan anu disababkeun ku kahuruan leuweung.

Dina hal parobihan iklim, henteu heran yén kaputusan anu pangsaéna tiasa dilakukeun nyaéta nyegah tibatan ngubaran. Unggal euro anu diinvestasikan di Uni Éropa pikeun ngeureunkeun parobihan iklim bakal ngahémat dugi ka genep euro kapayunna. Ngeunaan naon ieu?

Investasi pikeun pencegahan parobihan iklim

Investasi dina parobihan iklim nguntungkeun pikeun kota-kota

Kusabab pangaruh parobihan iklim ayeuna kirang kuat tibatan anu bakal di pikahareupeun kusabab seueur ramalan ilmiah, langkung mirah pikeun nanem modal ayeuna pikeun ngeureunkeun pangaruhna atanapi dina ngirangan konsekuensi tibatan ngantosan nyobian ngarengsekeun masalah caket waktos payun. Jelas yén éta langkung saé masang pemadam kebakaran di rohangan pikeun nyegah aya seuneu tibatan nyobian mareuman seuneu nalika éta parantos nyebar ka sakuliling gedong.

Dina période 2014-2020, Uni Éropa bakal nyayogikeun 20 persén tina anggaran na, sakitar 180.000 juta euro, léngkah-léngkah anu aya hubunganana sareng perang ngalawan perubahan iklim sareng pangirangan émisi polusi. Tinjauan kawijakan komunitas ngeunaan iklim sareng énergi pikeun ngirangan pangaruh parobihan iklim, urang mendakan yén salah sahiji tujuan anu ditetepkeun pikeun 2030 nyaéta ngirangan émisi CO40 ku 2%. Ngurangan ieu CO2 tiasa nyegah pemanasan Bumi salajengna sareng ningkatna kualitas udara.

Salaku tambahan, pikeun nyumbang kana pangirangan émisi CO2, Kami ogé gaduh 27% kanaékan énergi anu tiasa dibangkitkeun sareng 27% deui épisiénsi énergi anu diusulkeun ku Uni Éropa pikeun taun 2030. Kami nyarioskeun paningkatan dina kelestarian lingkungan: ngirangan émisi gas pencemar sareng investasi énergi bersih. Sadaya ieu hartosna tabungan antara 7 sareng 13.000 juta euro per taun.

Perjanjian antara Walikota

Perjanjian antara walikota penting pikeun nyandak kaputusan di tingkat lokal sareng daérah

Pasatujuan antara Walikota kota ngagaduhan peranan anu mendasar nalika ngalaksanakeun tindakan di tingkat lokal sareng daérah. Salaku conto, kalebet kriteria iklim sareng lingkungan dina kontrak administrasi publik kedah didorong. Ku cara kieu, urang "maksa" perusahaan pikeun saluyu sareng tindakan anu ngabantosan ngirangan pangaruh kana lingkungan sareng nyumbang kana kelestarian lingkungan anu saé, tanpa kaleungitan pangwangunan ékonomi.

Pikeun danau, Komisi Éropa parantos ngahijikeun tindakan iklimna kana sadaya lembaga na. Kanggo ngalakukeun ieu, éta condong nyayogikeun 20% tina total anggaran pikeun période 2014-2020 kana tindakan anu aya hubunganana sareng iklim, anu ngagambarkeun sakitar 180.000 juta euro.

Di sisi séjén, sakitar 315.000 juta euro ti Dana Éropa pikeun Investasi Strategis, bakal dianggo pikeun tindakan pro-lingkungan sareng pikeun ngirangan pangaruh parobihan iklim. Kiwari, ampir sadaya proyék nyungkeun dana ieu, sabab éta langsung hubungan sareng iklim sareng énergi.

Uni Éropa anu ngarah di dunya ngalawan perubahan iklim

investasi ngalawan perubahan iklim mangrupakeun kaputusan anu saé

Hayu urang émut yén, saatos ditarikna Amérika Serikat tina Pasatujuan Paris, Uni Éropa sareng Cina nuju merjuangkeun parobihan iklim. Urang kedah neraskeun sareng bertahan kusabab alesan kelestarian, ekonomi, stabilitas iklim sareng milarian masa depan pikeun sadayana. Éta sababna unggal euro anu diinvestasikeun ayeuna dina merjuangkeun parobihan iklim, tiasa ngahémat sakitar 6 euro ku henteu kedah meringankeun akibat tina kahuruan, banjir, sareng bencana sanés anu disababkeun ku éta.

Ieu mangrupikeun réfléksi pikeun urang sadayana nalika ngeunaan pamikiran ngeunaan dunya dimana kelestarian lingkungan, pangwangunan ékonomi sareng aksi konservasi dunya anu tiasa diageakeun pikeun sadayana sareng generasi payun urang.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.