Parobihan iklim bakal ngabunuh 152 urang Éropa dina akhir abad ka

Parobihan iklim terestrial

Bencana iklim, sapertos ombak panas atanapi tiis, usum halodo atanapi banjir, mangrupikeun fénoména anu ngancam kahirupan masarakat sareng ngalakukeun éta dugi ka numutkeun panilitian anyar anu dimuat dina jurnal 'The Lancet Planetary Health', Antara taun 2071 sareng 2100, sakitar 152 urang Éropa tiasa kaleungitan karana akibat tina musibah alam..

Kacuali émisi gas-gas polusi anu gancang dikirangan sareng langkah-langkah anu saluyu, tina 3 maotna anu lumangsung dina sababaraha taun ka pengker, dina sababaraha dékade urang tiasa ka langkung ti XNUMX.

Para panaliti nganalisis rékaman tina bencana meteorologi 2300 anu kajantenan di Éropa antara taun 1981 sareng 2010, dina raraga nangtoskeun kerentanan penduduk, teras ngagabungkeun inpormasi ieu sareng proyeksi épolusi iklim pikeun milari pangaruh naon anu tiasa dipiboga ku aranjeunna.

Maka, aranjeunna tiasa mendakan éta gelombang panas bakal janten fenomena anu paling matak ngabahayakeun, éta tiasa nyababkeun 99% maot. Dina taun-taun ayeuna, kajadian ekstrim ieu nyababkeun 2700 maotna, tapi tiasa 151.500 antara 2071 sareng 2100. Tapi salaku tambahan, jumlah korban akibat banjir di pantai ogé bakal naék, ti ​​genep maotna / taun di awal abad ka 233 tungtungna. Seuneu, banjir walungan, angin ribut sareng usum garing ogé bakal nyababkeun langkung seueur jalma, tapi paningkatanna bakal langkung alit.

Gurun pasir di Isla de Lobos

Panas anu parah bakal janten masalah utami pikeun urang Eropa, utamina anu cicing di belah kidul Buana Tua. Di nagara-nagara ieu, diantarana nyaéta Spanyol, Italia atanapi Yunani, gelombang panas tiasa nyababkeun sakitar 700 maotna per taun per juta jiwa.

Sareng upami urang nyarioskeun gelombang anu tiis, éta bakal kirang sareng kirang sering numutkeun panilitian, anu teu matak héran, kumargi dina waktos-waktos ayeuna usum salju lemes kusabab pemanasan global.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.