Parobihan iklim bakal nambahan parah alergi di Catalonia

Alergi sari

Aya seueur urang anu ngalaman alergi, tapi kusabab perubahan iklim sigana aya seueur urang. Dina kasus khusus Catalonia, usum salju ieu parantos janten salah sahiji anu paling haneut sareng beueus dina 30 taun ka pengker, tah pepelakan dieusian sari yén éta bakal tiasa sumebar dina sasih payun kalayan gampang sabab henteu aya hujan atanapi suhu anu luhur teuing diantisipasi.

Tapi kaayaan ieu, sakumaha anu diperingatkeun ku Catalan Society of Allergy and Clinical Immunology (SCAIC), bakal langkung parah langkung mangtaun-taun.

Sutradara tina Jaringan Aerobiological Catalonia ti Institut Élmu Lingkungan sareng Téknologi Universitas Otonom Barcelona (TIKA-UAB), Dr. Jordina Belmonte, ngajelaskeun yén »Cinyusu ieu bakal janten sesah pikeun penderita alergi, janten jalma nyiapkeun kaayaan ieu kusabab pepelakanana seueur pisan dimuat sareng bakal aya konsentrasi sari anu kuat taun ayeuna".

Khususna, jukut sareng parietaria, ramuan anu tumuh sacara spontan di kebon sareng kebon, bakal ngahasilkeun sari anu seueur, anu bakal janten masalah pikeun penderita alergi kumargi pepelakan ieu tumuh caket kana taneuh. Sanaos sanés ngan ukur hiji-hijina: tangkal zaitun sareng cemara mangrupikeun mahluk pepelakan sanés anu ogé ngahasilkeun jumlah sari anu langkung ageung, khususna, 15% deui.

Jukut

SCAIC mamatahan éta alergi ningkat sareng tahan langkung lami kusabab kaayaan lingkungan. Polusi, ogé perubahan iklim nyababkeun penderita alergi sangsara tina gejala ti Pébruari dugi Nopémber-Désémber.

Musim semi ieu Jaringan Aerobiological of Catalonia, gawé babarengan sareng Pusat Visi Komputer UAB, bakal ngaluncurkeun aplikasi téknologi Planttes, alat anu ngamungkinkeun warga nyatakeun dina peta ayana pepelakan anu nyababkeun alergi dina titik béda kota


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.